Buna seara! Vreau sa fac o moștenire de la bunica mea.... Toate actele sunt ok înafara de unul.... Bunica mea in anii 50 a divorțat, iar acum cei de la notariat au cerut "sentință de divorț" la judecatorie nu se găsește pentru că ei au arhive din anii 60 până în prezent... Ce este de făcut....? Cei de la notariat nu vor să incheie actele fara acea sentinta.... Precizez că nu știm nici anul divorțului nici judecătoria unde a fost dezbătut... Va rog poate aveți un sfat!!!
Fiind vorba de anii 50, pentru actele de stare civila s-ar aplica Decretul 272/1950.
Conform acestuia,
"Actele şi faptele de stare civilă se înregistrează în registrele de stare civilă ţinute de comitetele executive ale sfaturilor populare, în condiţiile acestui decret.
În aceste registre se întocmesc actele de naştere, căsătorie şi moarte şi se înscriu înfierea, divorţul, recunoaşterea şi stabilirea filiaţiei în justiţie, precum şi schimbarea numelui şi prenumelui."
Cand bunica dvs. si-a schimbat actele in urma divortului, in mod sigur a depus si o copie a sentintei de divort.
Daca stiti localitatea in care a trait bunica dvs. in anii 50, va adresati Arhivelor Nationale Judetene (care trebuie sa fi primit arhiva sfaturilor populare.)
Schimbarea numelui
MihaelaJ
In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde.
Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume
geo45
buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)