avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna seara! Acum 2 luni de zile m-am angajat la o firma de call center. Din anumite motive nu mai pot merge la serviciu. Prin urmare am decis sa ii aduc la cunostinta sefului ca vreau sa renunt. Bineinteles ca au urmat o gramada de intrebari "de ce" si "cum" fapt ce m-a indispus. Mi s-a spus ca trebuie sa vin in preaviz pana la sfarsitul lunii. Pe loc am acceptat,dar ulterior am realizat ca eu NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT DE MUNCA!!!! In prezent eu mai am vreo obligatie fata de firma? Trebuie sa stau in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 19 Iunie 2017
Daca nu aveti contract de munca inregistrat la ITM, nu cred ca aveti vreo obligatie fata de acest angajator.
AlexandraM96 a scris:

.... ,dar ulterior am realizat ca eu NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT DE MUNCA!!!! In prezent eu mai am vreo obligatie fata de firma? Trebuie sa stau in preaviz?


Nesemnand niciun c.i.m.,inseamna ca ati muncit la negru, ceea ce implica faptul ca legal nu aveti calitatea de salariat si ,prin urmare , nu aveti nici drepturile si obligatiile legale ale unui salariat. Astfel,dvs. puteti renunta la acest loc de munca fara niciun impediment.
Avand in vedere situatia prezentata mai sus,am decis sa nu ma mai prezint la locul de munca,iar seful meu insista ca trebuie sa merg. Ulterior mi-a comunicat ca "presupusul meu contract" o sa fie inchis cu motiv disciplinar. Cum este posibil sa afirme asa ceva din moment ce nu exista contract incheiat intre parti?
Explicati acelui sef ca nesemnand niciun c.i.m., nu are ce sa va inceteze. Iar daca altcineva a semnat in locul dvs c.i.m., atunci veti depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Amalia2323 Amalia2323 Bună ziua! Lucrez part-time la un call center de o lună și o săptămână (sunt și studentă în anul 2) și nu mai pot face față, efectiv îmi este ... (vezi toată discuția)
Au incercat sa-mi traga teapa mario_rik mario_rik Va salut cu respect. o intrebare simpla am si va multumesc anticipat pentru raspuns. In urma cu 2 sapt. jumatate am fost la un interviu la Z.M. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Preaviz Mrn21 Mrn21 Daca am inceput un loc nou de munca si nu am semnat nici contract de munca,nici preaviz,daca vreau sa plec de la locul respectiv poate sa imi opreasca preaviz ... (vezi toată discuția)