avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Ce pot sa fac am solicitat o adeverinta pentru medic si angajatorul nu vrea sa mi elibereze ma amenintat ca o sa mi pierd locul de munca daca imi iau concediu medical
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 16 Iunie 2017
Angajatorul are obligatia conform prevederilor din Codul muncii sa emita adeverinta ceruta de lucrator in urma unei solicitari scrise, inregistrate cu numar/ data.
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Kollo katalin a scris:

.... ma amenintat ca o sa mi pierd locul de munca daca imi iau concediu medical

1. Concedierea nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

Art. 60C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
.....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In speta, numai pentru pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, puteti fi concediat in timpul concediului medical.

2. La revenirea din concediu medical exista posibilitatea concedierii dvs.

Eu sunt inernata an spital am vorbit cu patronul si mi a zis ca o sa mi elibereze adeverinta an 30 de zile
Termenul pentru eliberarea unei adeverinte este de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii (art.8 alin.4^2 din Hg 500/2011).

art.8
......
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Ce pot sa fac dupa terminarea concediului medical daca ma da afara

Alte discuții în legătură

Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Un angajator poate sa desfaca contractul de munca daca sunt in concediu medical? Dorica Pricopu Dorica Pricopu Buna ziua, fica mea este in concediu medical din data de 30 octombrie 2018. Patroana firmei la care este angajata o suna cel putin o data pe saptamina si o ... (vezi toată discuția)
Fiind in concediu medical patronul poate sa iti incheie contractul de muncĂ mariamoldoveanu mariamoldoveanu Buna ziua. Am inteĺes de LA colegele mele ca persoanele care sunt CONCEDIU MEDICAL LI SE INCHEIE IE CONTRACTUL DE MUNCA . EXISTĂ POSIBILITATEA CA UN ... (vezi toată discuția)