avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate modificare burlane/jgheaburi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate modificare burlane/jgheaburi

Buna ziua,
Intrebarea este despre legalitatea modificarilor aduse la sistemul de jgheaburi/burlane ale unui bloc.
Este vorba despre un bloc interbelic cu 6 apartamente din Bucuresti, zona protejata dar imobilul nu este declarat protejat, fara asociatie de proprietari. Eu stau la parter iar vecinul cu care am nelamurirea sta la ultimul etaj (etajul 2).
Blocul a fost construit initial cu burlane verticale care permit scurgerea apei din jgheaburile acoperisului, dar din cauza problemelor cauzate de deteriorarea jgheaburilor iarna cand ingheata, vecinul de la ultimul etaj a adus modificari pentru ca apa sa nu mai coboare pe burlane ci sa fie aruncata in jos pe o aruncatoare (garguie). Aceasta modificare ma deranjeaza pe mine pentru ca apa respectiva imi uda geamurile si usa.
Acum suntem in situatia de a repara o parte din acoperis, iar vecinul nu vrea ca burlanele sa fie din nou folosite ci doreste sa ramanem in continuare cu aruncatoare,
Precizez ca zona unde arunca apa nu este inspre strada ci este in zona de curte comuna.
Vecinul cu pricina nu este unul cu care se poate discuta civilizat, ci este genul care ameninta verbal si fizic daca nu se face cum doreste el.

Doresc ca aceasta problema sa o rezolv cu ajutorul autoritatilor, dar inainte de a ma adresa autoritatilor as vrea sa ma ajutati cu cateva informatii:
- caror autoritati din cadrul Primariei de sector sau a Primariei Generale sau a Inspectoratului pentru Constructii?
- Exista vreo lege care sa specifice obligativitatea folosirii burlanelor in detrimentul aruncatoarelor(gargui)?

Ma gandesc ca pe de alta parte ca acest lucru (burlan sau aruncatoare) sa nu fie unul prea marunt pentru aceste autoritati si sa ne lase tot pe noi sa rezolvam aceasta problema pe cale amiabila?

Oare se poate considera ca vecinul a adus o modificare tehnica imobilului fara a cere autorizatie de modificare pentru aceasta lucrare?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege prin care sa oblige locatarii unui bloc sa-si monteze burlan exterior? gabyyy2010 gabyyy2010 La blocul vecin (bloc de 4 etaje) au primit autorizatie de constructie sa ridice inca un nivel. Problema e ca nu au montat burlane exterioare ci numai ... (vezi toată discuția)
Turturi bloc cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)