avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Turturi bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Turturi bloc

Buna ziua,
De curand ne-am mutat intr-un apartament cumparat prin credit, deci evaluat: se afla la etajul patru intr-un bloc cu 4 nivele. La acelasi bloc la parteru blocului, proprietarul are balcon extins cu tot cu suprafata de teren din dreptul lui pana in dreptul trotuarului, pentru care el sustine ca are acte si plateste impozit (se poate asa ceva?).
Problema este la acoperis: pe timpul iernii se formeaza turturi care pica pe acoperisul lui si acum am fost nevoiti sa pun burlan; din banii mei mi-am permis sa pun doar burlan cu aruncator si nu pana jos. Proprietarul de la parter ne acuza ca apa ii va inunda gradina din fata blocului; mai mult, el sustine ca acoperisul e construit ilegal, ca nu avem autorizatie pe el (mentionez ca si proprietarul de dinainte tot asa l-a gasit, deci e de vreo 7-8 ani asa). As vrea sa rezolv aceasta problema:
1. Unde ma pot interesa daca acoprisul este sau nu construit legal? Ce acte imi trbuie sa intru in legalitate?
2. Poate el sa ma obliga sa pun burlan cum vrea el pana jos?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 18:59, 30 Mai 2011
1-Interesul dvs vizeaza acoperisul imobilului?Acoperisul este parte comuna a carei intretinere,reparatie reprezinta responsabilitatea asociatiei de proprietari
In temeiul
Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere,la orice document al acesteia

solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice aspectul care va intereseaza
2-Proprietarul de la parter nu poate ridica pretentii si asupra gradinii din fata blocului ,care apartine de regula domeniului public
Ma intereseaza acoperisul blocului care e deasupra apartamentului -cum verific eu legalitatea acoperisului.Ce se poate intampla daca acoperisul nu este legal construit, chiar daca e asa de 7-8 ani? Ce este de facut sa pot intra in legalitate?
Ma poate obliga cineva sa pun burlan de sus pana jos? Eu am pus uluc cu aruncator, pentru ca atat am avut bani..
Nu va poate obliga pentru ca nici acoperisul, nici terasa, nusunt ale dv., sunt ale asociatiei, fac parte din proprietate comuna, adica si a lui, a vecinului de la parter.
Dar cum pot verifica legalitatea sarpantei care a fost pusa acu cativa ani? Pana si vechii proprietari au gasit-o in aceasta stare?
De ce vreti sa stiti despre legalitatea sarpantei daca ea nu va apartine?
La asociatie sau la primarie.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)