avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Turturi imensi, zapada si gheata necuratata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Turturi imensi, zapada si gheata necuratata

Buna dimineata,

Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata zapada si gheata.
Eu locuiesc intr-un complex nou si niciodata nu s-a agitat nimeni sa faca ceva desi turturii au 3 metri lungime si vreo 6 latime, uneori pot pune in pericol vieti omenesti.
De asemenea, ca sa dea cu sare sau sa curete zapada si gheata, sau sa delege pe cineva sa faca asta, administratorului ii trebuie nspe mii de rugaminti, anul trecut a motivat ca nu e in localitate si ne-a lasat asa.
Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede aceste obligatii ale asociatiilor si unde se poate reclama sa primeasca amenda ca nu fac ce ar trebui sa faca si ne pun vietile si proprietatile in pericol. Si apropo, am avut intr-un an un administrator care a spus ca el ii da joc cu coada maturii. Daca exista solutii de creiere normale de om, va rog, spuneti-mi si mie. Cum se dau jos turturii din jgheaburi de la inaltime bloc cu 20 etaje?
Nu raspund decit la subiectul deschis. Va multumesc pentru intelegere.
O zi buna, multumesc pentru cine ma ajuta.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:56, 19 Ianuarie 2017

Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti intelegere sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Daca exista solutii de creiere normale de om, va rog, spuneti-mi si mie.


Fara comentarii...

Problemele pe care le sesizati sunt curente si prezente in orice asociatie de proprietari
Totusi la nivelul imobilelor de locuit este necesar sa mai existe si un interes din partea tuturor proprietarilor,nu sa se astepte numai ca presedintele de asociatie sa desfasoare demersuri pentru solutionarea problemelor curente
Aveti posibilitatea concreta sa va demonstrati interesul pentru solutionare problema .
contactand proprietarii de la ultimul nivel,sau solicitand angajare de persoana care sa desfasoare actiunile de indepartare turturi
Dar cu proprietarii de la ultimul nivel ati vorbit ?. Poate fac ei ceva in privinta turturilor periculosi. Administratorul daca nu locuieste la ultimul etaj , nu este primit in casa de proprietari , daca nu are elicopter, nu poate interveni.
Si atunci cand proprietarii de la ultimul etaj actioneaza , unii proprietari pot aduna zapada si pot arunca cu sare. Numai sa iasa unul la actiune sa vedeti ca toti ii vor urma exemplul.
Din cate stiu, exista niste sisteme care se pot monta pe acoperis pentru prevenirea formarii turturilor. Depinde si de felul in care este construit ( materiale, inclinatie, etc).

Pe de alta parte, exteriorul cladirii, din cate stiu, apartine de primarie. S-ar putea sa aiba chiar ei obligatia de a interveni. In unele cazuri, cu siguranta stiu ca au intervenit pompierii.

Odata turturii formati, in nici un caz nu e o solutie sa dea cineva cu matura in ei, din simplul motiv ca risca sa cada peste cineva sau ceva ( masini, etc), caz in care lucrurile ar fi foarte complicate...
Ideal, cei sub, sau deasupra carora de formeaza turturii, ar trebui sa aiba grija sa nu ii lase sa creasca ( am prieteni care acum o iarna, fiind la ultimul etaj, in fiecare dimineata, si seara dadeau jos, cu grija turturii formati).

Legat de sarea din fata blocului, in principiu ar fi obligatia administratorului ( sa se ocupe personal sau sa plateasca pe cineva), insa la fel de bine oricine poate sa dea 2 lei pe un kg de sare grunjoasa si sa o arunce. Aici nu cred ca mai e cazul sa vorbim numai de obligatii cat si de bun simt.

Nu pot totusi sa nu ma amuz de imaginea pe care ati creeat-o: turturi de 3m lungime si 6 metri latime ??? foarte grosi turturii...:))

Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2012
AlainCostea, utilizator
Acesti turturi se formeaza anual doar in dreptul apartamentului meu si cum bine stiti, pe romani nu ii intereseaza decit casa lor, nici pentru aia nu fac eforturi darmite a altora.
Peretii exteriori sunt in proprietate comuna.
Da, turturii sunt asa de lungi si asa de lati, i-am si fotografiat anul trecut.
Deja gluma se ingroasa, cred ca zapada a patruns in pod ca mi se scurge apa pe peretii exteriori.
Nu prea am inteles, primaria vine sa constate ca nu sunt dati turturii jos sau cine?
AlainCostea a scris:



Pe de alta parte, exteriorul cladirii, din cate stiu, apartine de primarie.





Sunteti in eroare
Partea exterioara a condominiilor reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Din cazurile mult mediatizate cand la evenimente datorate caderii de turturi su rezultat prejudicii la bunuri proprietate privata sau chiar victime responsabilitatea apartine exclusiv asociatiei de proprietari
Eventual control din partea autoritatilor se poate finaliza cu aplicarea de sanctiuni pecuniare apreciabile in sarcina asociatiei de proprietari sau in anumite cazuri comitetului executiv si presedintelui de asociatie
Nu omiteti aspectul esentuial ca administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii ale AG,comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Avand in vedere ca in speta este vorba de imobil de locuit in comun,se impune sa mai existe si interes din partea tuturor proprietarilor sa desfasoare actiuni pentru asigurarea bunei functionari a partilor comune,,fara a astepta numai interventia administratorului
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Turturi la balconul de la etajul 4 naemarilena naemarilena Sunt administratorul unei farmacii care functioneaza la parterul unui bloc de 4 etaje in sectorul 1 al capitalei. La balconul situat la etajul 4 (si ultimul) ... (vezi toată discuția)
Turturii ucigasi Sever Simion Sever Simion Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj. Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti ... (vezi toată discuția)