Buna ziua. Am descoperit astazi 14 iunie ca mi-a expirat rovinieta in 8 aprilie. De atunci au trecut 2 luni si 6 zile timp in care am circulat prin fata unei camere de supraveghere de cel putin 10 ori. Citisem undeva faptul ca nu poti fi amendat decat 1 data pe o durata de 30 de zile. Asta inseamna ca chiar daca am circulat de mai multe ori prin fata unei camere pe o durata de 30 de zile o sa primesc doar o amenda? La ce sa ma astept?
Multumesc.
OG nr. 15/2002, actul normativ care reglementeaza rovinieta, a fost modificata prin Legea nr. 144/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 509 din 24 iulie 2012.
Legea, care a intrat in vigoare in 27 iulie, prevede ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza doar cu amenda.
Soferii pot fi amendati doar o singura data intr-o luna daca circula fara rovinieta
Totodata, noile prevederi mai stabilesc ca procesele-verbale de constatare a contraventiei pentru conducatorii auto care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta acestora in cel mult 30 de zile, perioada in care nu mai pot fi sanctionati pentru aceeasi fapta.
Potrivit expunerii de motive a legii, aceasta reglementare este necesara deoarece "in practica, intalnim situatii in care conducatorii autovehiculelor, care din diverse motive nu si-au achitat rovinieta, primesc zeci de procese verbale, care le sunt aduse la cunostinta dupa o perioada foarte lunga de timp de la prima constatare a incalcarii legii".
Lipsa rovinieta
alinauim
Buna ziua!
Intrebarea mea este, daca am circulat cu masina fara rovinieta #-o #-o in cat timp imi emite procesul de contraventie? Din cate am mai auzit sunt ... (vezi toată discuția)
Contraventie rovinieta
volar
In 07.04.2014 am circulat fara rovinieta.
In 22.09.2014 s-a constatat contraventia si s-a intocmit PVC.
In 08.09.2014 mi s-a comunicat PVC.
Sunt mai mult ... (vezi toată discuția)