avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copii si pensia de urmas ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copii si pensia de urmas pentru copii orfani

buna ziua
pana la ce varsta si in ce conditii se acorda alocatia de stat pentru copii si pensia de urmas (orfan de un parinte) dupa implinirea varstei de 18 ani , daca finalizeaza liceul si nu sustine bacalaureatul decat in anul urmator,terminarii liceului ? si la facultate mai departe ? se pierde ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 18 Iunie 2017
Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copii peste 18 ani MrRadu MrRadu Implinesc incurand 18 ani si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a primi alocatia in continuare. Mentionez ca sunt elev la liceu in clasa a 11-a ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Alocatie peste 18 ani masso masso buna seara! va rog a-mi raspunde daca mai primeste in continuare alocatie de stat copilul care a implinit 18 ani, termina liceul si devine student, sau o ... (vezi toată discuția)