avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto

Buna ziua. Situatia fratelui meu e urmatoarea: duminica trecuta, ora 8 dimineata, a fost oprit de politie, verificat acte, supus la etilotest, gasit 0,5 mg/l in aerul expirat. Conform legii, avand peste 0,4, a fost dus la spital unde i s-a luat si proba de sange, al carei rezultat inca nu a sosit (a achitat 160 lei pentru aceasta). Intrucat de regula iese dublu fata de cel cu etilotestul, ne asteptam la dosar penal.
Circumstante:
1. Alcoolul (de fapt visine din visinata) a fost consumat cu peste 12 ore anterior. Fratele se intorcea de la tara, unde se dusese ca sa taie iarba cu motocoasa la prima ora, pentru a evita caldura anuntata.
2. Conduce de peste 33 de ani, fara accidente sau alte evenimente auto.
3. Este in evidenta doctorului de familie cu hepatita cronica activa de cativa ani. Poseda retete cu confirmarea bolii de la doctorul de familie din 2016 si 2017 (aprilie), precum si seturi de analize medicale (2016 si 2017) care confirma boala la ficat (GGT=301 in aprilie, cand valorile normale sunt 0-60, GGT fiind markerul care arata afectarea ficatului de catre alcool). Tocmai incheiase un tratament medical de 45 de zile si i-a fost dificil sa renunte la alcool de tot, gustand uneori cantitati mici.
4. De cca 2 ani, acesta nu are servici, si nici alte venituri, avand mai multe tentative de angajare esuate, din motive de varsta si medicale (la coloana)
5. Nu are avere sau bunuri de valoare (masina pe care o conducea este o Dacia 1300 veche de 40 de ani, folosita numai pentru scopuri domestice).
6. Anularea/Suspendarea permisului pe o perioada mai lunga, ca si cazierul patat astfel, ii vor diminua drastic fratelui meu sansele de a-si gasi servici, dar si ajutarea parintilor varstnici pentru deplasari curente la spital sau la tara (poseda permis auto pentru mai multe categorii, absolvind un liceu cu profil auto)
Avand in vedere toate acestea, va rog sa ma sfatuiti ce avem de facut si la ce ne putem astepta.
Cu multumiri si respect, Tatu George

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala, pentru ciroza alcoolica hepatica tutunarudenisa tutunarudenisa Povestea este lunga dar, incerc sa sintetizez in cateva cuvinte: Barbat in varsta de 53 de ani cu diagnostic de : 1. Diagnostic principal ( DRG Cod ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan obi33 obi33 Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1\'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi ... (vezi toată discuția)