avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi s-a spus ca voi fi chemat la Udriste pt.a vorbi cu un polițist.Cam cât ar ieși alcoolemia si dacă este caz de recalculare.Am consumat decât o bere dar am ciroza cu virus C si metabolizarea este deficitara Ce m-a sfătuiți .Multumesc
La audierea de la politie,depuneti documente medicale care sa dovedeasca afectiunea si explicati ca afectiunea genereaza modificari apreciabile ale metabolismului si de eliminare noxe prin ficat
Probabil peste 1 g/l alcool pur în sânge.
Calculul retroactiv este util si se solicita in functie de situatia de fapt, mai ales cand momentul prelevarii este situat peste o perioada mai indepartata de momentul depistarii.
Dacă vi s-a efectuat doar testul cu etilotestul dosarul ori va trebui clasat, ori va sfatuiesc sa angajati avocat in fata instantei. Legea cere recoltarea de probe biologice pentru ca o persoana sa poata fi condamnata pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ... CristiLazar CristiLazar Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ? Am avut un accident rutier din care au rezultat următoarele: 0,52 mg/l alcool pur în aerul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am facut o fapta reprobabila pentru care regret.am ... rodoef rodoef buna ziua.am facut o fapta reprobabila pentru care regret.am fost depistat in trafic 0,56 in aer expirat.cat va fii in sange? si care sunt consecintele avand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)