avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ...

Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ?
Am avut un accident rutier din care au rezultat următoarele: 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la probele biologice, 1,39 g la prima probă, iar la a doua 1.21 g.
Astăzi am primit o înștiințare " comunicare rechizitoriu " , nu știu ce înseamnă și ce se va întâmpla în urmă acestei înștiințări, în această înștiințare mai scrie " dosarul se află în acest moment în procedură de cameră preliminară ", vă rog dacă ma puteți ajuta cu câteva informații .. si la ce pedeapsă m-aș putea astepta ! Menționez că nu am mai avut niciodată antecedente penale, mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:27, 28 Decembrie 2022
Ar fi cazul sa va interesati de serviciile unui avocat.
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,imi puteti si mie la ce consecințe ma incadrez ? Stan Constantin68 Stan Constantin68 In seara 31 05 2019 am fost oprit de un echipaj de politie si aveam o alcoolemie de 0,52 in aer pur expirat ,iar la probele de sange cu 0,82 ...nu am ... (vezi toată discuția)