avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot rezerva bilet avion pt minor fara pașaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot rezerva bilet avion pt minor fara pașaport

Buna seara! Știe cineva daca se pot cumpăra/rezerva bilete avion pt un copil minor care nu are pașaport încă? Vreau sa cumpar biletele pt o vacanta in Spania si tatăl nu vrea sa dea acordul pt pașaport si ieșire din țară timp de 7 zile. As vrea sa încerc sa deschid acțiune pt suplinire consimțământ ca sa pot lua copilul in vacanța de 7 zile si am înțeles ca îmi trebuie biletele pt dosar sa arat in instanță unde si cand si cat vreau sa duc copilul.
De aceea as vrea sa stiu daca pot rezerva sau cumpăra biletul copilului doar cu certificatul de naștere pt ca nu am alt document de identitate ( are 3 ani)
Cu stimă, seară bună!
Cel mai recent răspuns: MYK272est , utilizator 13:38, 24 Iunie 2017
Buna ziua,
Din pacate nu puteti parasi teritoriul Romaniei fara acordul fostului sot, decat daca aveti o hotarare definitiva in instanta de judecata. Si in plus, minorul trebuie sa aiba obligatoriu pasaportul. Deci, trebuie sa-l actionati in instanta si sa cereti dreptul de a putea merge cu minorul in vacante fara acordul fostului sot si instanta va stabili anumite perioade atat pt dvs cat si pt el.
O seara buna!
Buna ziua! Stiu ca nu pot parasi tara fara acordul fostului sot, dar eu voiam sa stiu daca pot rezerva sau cumpara biletele tocmai pt a arata in instanta, cand cer suplinirea acordului, ca vreau sa plec si cu copilul in acea vacanta. Voiam sa arat astfel data la care vreau sa plec cu copilul si cat stam acolo. Nu merg intr-o excursie speciala ca sa am alte rezervari sau documente care sa arate acest lucru, ci la bunici ca acestia vor sa-si vada si ei nepotul. Va multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a pleca in străinătate cu un minor anamaria20210 anamaria20210 Buna ziua! Vreau sa plec in excursie împreuna cu fiul meu minor in afara țării ! Ce acte imi sunt necesare? Menționez ca am de la judecătorie o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Declarație acord ieșire din țară cu minor Turmav Valentina Turmav Valentina Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Anca1325 Anca1325 Vreau sa plec în excursie la soțul meu în germania împreună cu copilul care îl am dintr-o relație anterioara ce documente sunt necesare pentru a ... (vezi toată discuția)