avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vă rog să mă ajutați să înțeleg
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vă rog să mă ajutați să înțeleg

Vă rog să mă ajutați să înțeleg următoarele, citez:
”Solutia pe scurt: ROMÂNIA JUDECĂTORIA ******* JUDEŢUL ******* Dosar nr. 4.6**/22*/2016/a4 ÎN NUMELE LEGII D I S P U N E În temeiul art. 362 alin. 2 raportat la art. 208 alin. 5, art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul ************, În temeiul art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul ************, dispunând ca acesta să respecte în continuare obligaţiile în fiinţă la data prezentei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 aprilie 2017, ora **,10. JUDECĂTOR
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 24.04.2017”

următoarea:

pe fond, la data de 12.05.2017 scrie, citez: ” În baza art. 399 alin. 1 Cod procedură penală: Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat.”

Întrebarea e, până când e menținută, când expiră măsura controlului judiciar? "

Vă mulțumesc din suflet!
ART. 207
Verificarea măsurilor preventive în procedura de cameră preliminară
....................................
(4) Când constată că temeiurile care au determinat luarea măsurii se menţin sau există temeiuri noi care justifică o măsură preventivă, judecătorul de cameră preliminară dispune prin încheiere menţinerea măsurii preventive faţă de inculpat.

.................................
ART. 208
Verificarea măsurilor preventive în cursul judecăţii
(1) Judecătorul de cameră preliminară înaintează dosarul instanţei de judecată cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea măsurii preventive.
(2) Instanţa de judecată verifică din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea, prelungirea sau menţinerea măsurii preventive, înainte de expirarea duratei acesteia, cu citarea inculpatului.
(3) Dispoziţiile art. 207 alin. (3) - (5) se aplică în mod corespunzător.
#M16
(4) În tot cursul judecăţii, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpat sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestor măsuri.
#M34
(5) În tot cursul judecăţii, instanţa verifică, prin încheiere, din oficiu, periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cauţiune sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestei măsuri. Dispoziţiile art. 207 alin. (3) - (5) se aplică în mod corespunzător.
Va multumesc pentru raspuns, dar aceste articole le-am gasit si eu. Va rog sa ma ajutati, in sensul ca ce a-si putea face in cazul de fata? Va multumesc cu respect.... Subsemnatul!!!!
Am subliniat pe text raspunsul la intrebarea formulata.
In rest nu am ce sa va spun, angajati-va aparator care sa studieze dosarul si sa va asigure apararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Prelungirea arestarii preventive in ncpp Borsec Borsec Buna ziua! Vreau sa va rog sa-mi spuneti care este termenul in Noul Cod de Procedura Penala in care instanta trebuie sa verifice daca se impune prelungirea ... (vezi toată discuția)
Oug masuri preventive - controlul judiciar Tirlea Andrei Tirlea Andrei Ma poate ajuta cineva cu OUG sau cu proiectul OUG adoptat sau propus spre adoptare de guvern in ceea ce priveste controlul judiciar si controlul judiciar pe ... (vezi toată discuția)