avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... suplinire acord pt pasaport si iesire din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

suplinire acord pt pasaport si iesire din tara

Buna seara,
Tocmai am intrat in posesia unei hotarari a unei ordonante presidentiale pt suplinire acord a celuilat parinte fiindu-mi necesara la intocmirea pasaportului fetitei mele minore, aceasta fiind executorie, cu drept de apel in cinci zile. Am programare la pasaport miercuri 21.06 si cei de acolo imi spun ca nu pot sa ma ajute decat dupa ce hotararea devine definitiva. Am inceput procesul pt suplinire acord din decembrie 2016 dar fiind un drum greu in sensul in care eu nu stiu nimic de 2 ani de fostul sot am indeplinit greu procedura de citare a lui la proces. Eu am facut rezervare in Grecia pt a petrece vacanta cu fetita din ianuarie fiind convinsa ca procesul nu va dura atat de mult, in luna mai am innaintat aceasta ordonanta presidentiala in ideea sa ma ajute mai repede la intocmirea pasaportului ( repet avand programare online pe 21.06) si aici procedura a durat f mult 5 saptamani. Azi am intrat in posesia ei si am sunat la pasapoarte pt a verifica actele ce imi sunt necesare iar ei imi spun ca ordonanta chiar fiind executorie nu este valabila decat definitiva.
Intrebare:
Cum este corect? Ordonata poate fi executata inaintea definitivarii?
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 21:36, 26 Iunie 2017
Sa le adresati cerere in scris si sa va dea raspuns in scris chiar pe loc.

Mie nu imi pare sa fie cum zic ei.
Multumesc! Cu siguranta asa o sa fac, dar daca ei tot refuza, eu ce fac?In ideea in care aceasta programare am facut-o de 2 luni, alta programare voi obtine peste 3 luni in acest moment, iar eu ar trebui sa plec pe 10 iulie.
Decat sa obtin un raspuns scris, as prefera sa ii conving cumva.
Asa am patit si eu si am pierdut excursia. Nu va vor primi actele decat dupa ce veti avea stampila cu DEFINITIVA pe Hotarare. Nu aveti cu cine sa va intelegeti...
Devine definitiva când trece termenul de 5 zile pt declararea apelului.
De ce aveți nevoie de programare la pașapoarte?
Daca partea adversa a fost lipsa va trebui comunicata hotararea.
Termenul de 5 zile va curge de la data comunicarii.

Este bine sa va indice temeiul legal in mod exact deoarece din moment ce hotararea poate fi pusa in executare inseamna ca este valabila de urgenta.

Nu m-a interesat acest aspect dar asa este logic sa fie din moment ce hotararea este executorie.
Ati putea si prin executor judecatoresc sa incercati.
Nu stiu ce executor ar avea atata tupeu sa execute statul in aceasta privinta dar puteti forta nota foarte tare ca nu aveti nimic de pierdut.

Poate ca problema ar fi aceea ca nu ati chemat in judecata si autoritatea statala competenta.
Aceasta ar putea fi logica lor...

Este o mica chichita aceasta...cred eu...

Instantele insa cred ca ar fi derutate sa fie chemata in judecata si autoritatea competenta si ar tinde sa o considere fara calitate procesuala pasiva.

Iata un proces care desi pare simplu...nu este chiar asa...

Sa ne spuneti si noua ce text de lege va indica in scris.

Ati mai avea si varianta sa incercati sa obtineti hotarare judecatoreasca in mod direct impotriva autoritatii statale care va impiedica sa iesiti din tara.
As recomanda sa incercati o ordonanta presedintiala care sa se judece in cel mult doua ore de la data depunerii actiunii daca nu aveti timp.

Alte discuții în legătură

Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Pasaport minor roman cu domiciliul in italia Albertodora Albertodora Pasaport roman cu domiciliul in Italia pentru minor in urma divortului parintilor,sentinta in care s-a decis autoritate esclusiva a mamei ,domiciliul fiind la ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu-mi da declaratie notariala sa pot pleca cu minorul in vacanta. laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, Vrea sa plec cu baiatul in vacanta si fosta sotie nu vrea sa-mi dea declaratie notariala si imputernicire sa pot merge cu minorul in vacanta.Pot ... (vezi toată discuția)