Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in luna iunie 2017 , 24 mc, iar cel care este in afara curtii 104 mc., cu 80 mc mai mult.
I-am chemat pe cei de la compania de apa,l au zis ca nu e spart nimic, ca contorul functioneaza, dar se vede clar ca nu functioneaza bine, ca eu am consumat intotedeauna intre 2 si 4 mc pe luna.
Daca sunteti un singur utilizator nu stiu de ce aveti 2 apometre...Cumva v-a pus compania de apa apometrul din strada si d-vs. il aveati pe cel din curte?...La un singur consumator nu-si au rostul 2 apometre. Solicitati sa faceti modificarea instalatiei si sa lasati doar un apometru...evident, lucrarea va trebui sa o faceti cu cineva autorizat si la final sa va sigileze apometrul ( si eventual sa verifice lucrarea ) compania de apa...
Legal,pentru un consumator se executa un singur bransament prevazut cu un singur aparat de contorizare consum in baza caruia lunar/periodic furnizorul de utilitati emite factura de plata
Verificati daca apometrul instalat de catre furnizorul de utilitati acela din exteriorul curtii-in baza caruia se consemneaza consumul si se emite factura,este in perioada de valabilitate metrologica,daca este intact
Eventual olicitati oficial furnizorului de utilitati sa efectueze verificarea metrologica a aparatului
Amandoua apometrele au fost puse de compania de apa, unul e foarte vechi dar contorizeaza bine, si celelalt este nou si a contorizat si el bine, dar acum a luat-o razna. Se vede ca e sparta teava dintre cele 2 camine. Ce vechi are peste 14 ani si merge bine.
Da le-am citit concomitent, inregistrau amandoua la fel.Cel din curte de invarte doar cand deschid apa, iar cel de afara se invarte mereu, ceea ce ma duce la concluzia ca e sparta teava intre cele 2 camine, trebuie sa sap. Am, si detector, cei de la compania au zis ca e treaba mea, sa cumpar teava si sa repar singur cu o firma specializata.