avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu apometrele

Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in luna iunie 2017 , 24 mc, iar cel care este in afara curtii 104 mc., cu 80 mc mai mult.

I-am chemat pe cei de la compania de apa,l au zis ca nu e spart nimic, ca contorul functioneaza, dar se vede clar ca nu functioneaza bine, ca eu am consumat intotedeauna intre 2 si 4 mc pe luna.

Ce sa fac in aceasta situatie ?



Daca sunteti un singur utilizator nu stiu de ce aveti 2 apometre...Cumva v-a pus compania de apa apometrul din strada si d-vs. il aveati pe cel din curte?...La un singur consumator nu-si au rostul 2 apometre. Solicitati sa faceti modificarea instalatiei si sa lasati doar un apometru...evident, lucrarea va trebui sa o faceti cu cineva autorizat si la final sa va sigileze apometrul ( si eventual sa verifice lucrarea ) compania de apa...
Legal,pentru un consumator se executa un singur bransament prevazut cu un singur aparat de contorizare consum in baza caruia lunar/periodic furnizorul de utilitati emite factura de plata
Verificati daca apometrul instalat de catre furnizorul de utilitati acela din exteriorul curtii-in baza caruia se consemneaza consumul si se emite factura,este in perioada de valabilitate metrologica,daca este intact
Eventual olicitati oficial furnizorului de utilitati sa efectueze verificarea metrologica a aparatului
Cele doua apometre au aceeasi clasa de precizie si au fost citite concomitent?
Amandoua apometrele au fost puse de compania de apa, unul e foarte vechi dar contorizeaza bine, si celelalt este nou si a contorizat si el bine, dar acum a luat-o razna. Se vede ca e sparta teava dintre cele 2 camine. Ce vechi are peste 14 ani si merge bine.
Da le-am citit concomitent, inregistrau amandoua la fel.Cel din curte de invarte doar cand deschid apa, iar cel de afara se invarte mereu, ceea ce ma duce la concluzia ca e sparta teava intre cele 2 camine, trebuie sa sap. Am, si detector, cei de la compania au zis ca e treaba mea, sa cumpar teava si sa repar singur cu o firma specializata.

Alte discuții în legătură

Escrocherii facute de compania de apa Hamarsold100 Hamarsold100 Mentionez ca eu nu consum pe luna decat 2-3 mc de apa. In luna mai si iunie 2017 escrocii de la Compania de Apa au facut o smecherie, ceva, la contorul de apa, ... (vezi toată discuția)
Escrocherie la o companie de apă RicaRamurica RicaRamurica Eu am un apometru a cărui rotiță se învârtea și când nu consumam apă. Escrocii de la o companie de apă m-au mințit că am avarie, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)