avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere

Bună seara. În urmă cu trei luni am închiriat o casă pe termen lung sau cel puțin speram. De fapt ne-am înțeles ca facem un contract pe 5 ani. Dar în fiecare luna când duceam banii pentru chirie, proprietarul tot amâna semnarea contractului cu tot felul de motive. Acum ma sunat ca vinde casa și în 2 luni sa ne mutăm. Noi când ne-am mutat am zugrăvit, vopsit și curățat absolut tot și în total am cheltuit aproximativ 1500 euro din care el ne-a lăsat 2 luni din chirie, adică 400 euro. Noi am investit atât în speranța că ne face acel contract pe 5 ani. Legal as putea cere banii care i-am investit? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:20, 23 Iunie 2017
Nu stiu ce va ganditi dvs ca inseamna "legal". Daca va ganditi la o actiune in instanta, da, se poate. Ce sa zic? Sa va spun acum ce ar fi trebuit sa faceti atunci cand v-ati mutat in chirie si cand ati investit fara sa aveti o hartie la mana?, cred ca nu are rost si nici nu o sa tineti minte pentru viitor. Acum asta este. Ati comis-o, ati comis-o. Daca semnati actele si indeplineati procedura corecta, mai ieseati din casa peste 5 ani. Acum, problema dvs este partial rezolvabila in masura in care puteti sa probati ca intre dvs si locator exista un contract de locatiune in derulare. Cum veti face asta in concret, depinde de mai multe aspecte, in functie de situatie si nu in ultimul rand de determinarea dvs de a va angrena intr-un litigiu pentru cei 1500 eur, din care daca mai stati 2 luni, mai recuperati 800 eur (pentru ca nu platiti chiria) si mai raman 2 luni pe care cu putin ajutor îi recuperati si pe aceia. Trebuie sa puneti in balanta.
Contract nu aveti, dar altceva scris, un email, sms-uri din care sa reiasa situatia? Chitante de mana pentru banii dati?
Notificati proprietarul cu referire la toate cele aratate si, in maxim cateva saptamani, ar trebui actiune in instanta ca sa combateti evacuarea. Evacuarea se face exclusiv cu hotarare judecatoreasca, insa poate dura putin, 1-2 luni.
Totusi, in aceasta perioada ar trebui sa va puteti securiza o inscriere in Cf sau altceva similar.
Contactati un avocat, parerea mea e ca nu prea e posibil fara ajutor de specialitate. Discutam si de posibile evaziuni fiscale, de negociere, de blocarea vanzarii sau macar o inscriere de litigiu in CF.
Mulțumesc pentru răspuns. Nu avem nici o hârtie la mâna unde sa scrie ca am plătit chirie și nici un contract pentru ca tot amâna problema pe diverse motive. Cu toate ca înțelegerea la început era că nu mai vinde casa și ne face contract pe 5 ani. Acum după 3 luni ne suna ca a găsit client și urmează să o vândă. As vrea să recuperez banii care i-am investit.
Contract nu este egal hartie la mana. Contract este egal o intelegere intre parti. Desigur era ideal sa fi avut si o hartie la mana. De aceea vi s-a spus ca " ... nu prea e posibil fara ajutor de specialitate". Este greu, daca nu chiar imposibil, sa vi se ofere acum, aici, solutie doar printr-o comunicare pe forum, in maniera de mai sus.
Eu as vrea sa știu dacă am șanse sa îmi recuperez banii pe care i-am investit, prin instanță, înainte de a merge la un avocat. Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Somatia de evacuare catre subchiriasi marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta interesanta zic eu. Un contract intre 2 parti, din care una este proprietarul, cealalta chirias care trebuie sa faca si sa dreaga, etc, o ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi elyn elyn Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)