avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere pentru dezvoltari imobiliare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere pentru dezvoltari imobiliare

Buna ziua,

Eu si cativa parteneri dorim sa facem niste dezvoltari imobiliare pentru a le vinde. Expertiza tehnica o avem ca sa realizam acest proiect fiind toti de peste un deceniu in acest domeniu. In schimb nu avem experienta juridica si nu ne este clar cum sa ne organizam din punct de vedere legal.

Situatia este in felul urmator: Fiecare investitor in proiect are o alta suma de bani. Dorim sa adunam acesti bani la comun si sa achizitionam un teren pe care il avem deja in vizor. Pe acest teren ridicam niste cladiri pentru a le vinde.

Intrebari:

- Ce fel de organizare juridica ne trebuie? SRL? SA? Fundatie? Mie personal mi se pare ca un SA ar fi potrivit din ce am citit dar nu sunt sigur deloc.

- Daca mai gasim investitori dupa ce am demarat proiectul cum ii putem accepta in proiect? Emitem actiuni?

- Cum returnam banii invesitorilor dupa ce am vandut proprietatile? Dizolvam societatea?

- Cam jumatate din parteneri sunt interesati sa reinvesteasca banii in timp ce restul vor sa incaseze banii in cont la sfarsit. Ar fi practic sa dizolvam societatea la sfarsitul proiectului si cei care vor sa reinvesteasca sa fondeze una noua?

- Trebuie sa avem vreo structura speciala pentru a accepta credite din partea potentialilor cumparatori al proprietatilor dezvoltate?

Alte discuții în legătură

Ce model de contract? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o sugestie. Am achizitionat un teren in Romania pe o societate nou infiintata,unde vreau sa demarez un proiect. ... (vezi toată discuția)
Construire "camine" batrani - din fonduri europene? herminalucia herminalucia in contextul actual,la noi ,ca si peste tot,in lume,casele de batrani sunt o necesitate,arzatoare...vreau sa initiez un plan pentru viitorul apropiat,in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care exista o neintelegereintre membri fondatori actuali privind restituirea acesteia catre ... (vezi toată discuția)