avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... construire \"camine\" batrani - din fonduri europene?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

construire "camine" batrani - din fonduri europene?

in contextul actual,la noi ,ca si peste tot,in lume,casele de batrani sunt o necesitate,arzatoare...vreau sa initiez un plan pentru viitorul apropiat,in aceasta directie,stiu cat va fi de greu...nu ma sperie sabloanele,piedicile,eu vreau si cred ca trebuie sa pot...ideea imi este ca o rugaciune ,ce deocamdata am spus o doar in gandiúl meu,iata azi o scot in forum,
nu vreau prea multe,doar in speranta ca ,aceste fonduri europene,circula deja si sunt reale,eu as putea solicita ,as putea apela la aceste fonduri...?eu am terenul,3000mp,intravilan,si un altul, un ha extravilan...acesta se afla intr o zona destul de centrala,cu acces la autobanda,sosea nationala si internationala,...
vreau sa nu fie cu acces limitat,nu doar batrani din tara mea,din toata europa,si nu numai,cu standard ridicat,dotare si personal...
asta doar ma intereseaza in ce masura ,este posibil,accesarea acestor fonduri...si cat de complicat este drumul...va multumesc....
Se pot accesa fonduri europene prin mai multe modalitati:
-daca aveti infiintata o fundatie/ONG prin programul regional POR ,DMI 3.2.In acest caz va puteti adresa pentru parteneriate cu primaria/asociatii ,fundatii ale bisericii, consiliu judetean
doar ca prin acest program nu este eligibila construirea cladirii.
- daca sunteti srl in mediul rural se poate prin PNDR prin masura 3.2.2
dar este foarte important ca sa cititi ghidurile solicitantului pentru a verifica si alte conditii de eligibilitate ale dvs, sa vedeti posibilitatea sustinerii financiare a proiectului.
cel mai concret puteti afla raspunsurile din partea unei firme de consultanta

In cazul fondurilor europene, este necesar ca tu sa ai fonduri proprii la prezentarea proiectului, nu merge doar sa ai terenul si sa soliciti fondurile.

Va trebui sa prezinti proiectul , iar dupa acceptare, tu sa poti rezista financiar cam 12-18 luni pana iti vireaza ei banii.Asta e calea legala si de care stiu eu, daca e sa urmezi sfatul d-lui avocat, nu mai stiu, va trebui sa-l consulti si poate iti vinde un pont.

Firma de Consultanta care pregateste proiectul, in general vrea sa incaseze in momentul acceptarii proiectului, depinde de suma totala, dar e o suma destul de ridicata, pe care va trebui sa o platesti cu banii tai.

Ideea nu e rea deloc si eu zic ca poti incerca, cauta o firma de consultanta care s-a mai ocupat cu astfel de proiecte, ei sunt in masura sa-ti spuna care sunt sansele de obtinere si ce-ti trebuie si daca este suficient doar cu aportul terenului, iar daca nu ai banii suficienti, cauta un investitor.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Costa Blanca, utilizator
acesta este raspunsul Dv.?
Multumim pentru consultanta....:hammer:
Mai aveti si alte informatii privitor la acest subiect?:slap:
camelia iosif a scris:

acesta este raspunsul Dv.?
Multumim pentru consultanta....:hammer:
Mai aveti si alte informatii privitor la acest subiect?:slap:


Buna ziua @camelia iosif,

interventie moderator

Va reamintesc faptul ca, citez din Regulamentul de postare in forum:"Discutiile din forum nu reprezinta consultanta juridica. Nicio discutie purtata in forum-ul Avocatnet.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta juridica sau de orice alt fel. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ."
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc frumos pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene cabinet stomatologie ulc ulc Cum se pt accesa fonduri europene pentru infiintarea unui cabinet de medicina dentara? Ce conditii trebuie indeplinite si de unde se poate cere consultanta? ... (vezi toată discuția)
Proiect b.mariana b.mariana buna ziua, detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri ... (vezi toată discuția)