avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... proiect
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

proiect

buna ziua,
detin un teren de 4000mp la 14 km de capitala;exista posibilitatea deschiderii unei gradinite+scoala1-4+loc recreere, accesand fonduri europene?Daca da,poate imi puteti da detalii cum ar trebui sa incep...(firma exista)
Cel mai recent răspuns: b.mariana , utilizator 15:11, 10 Februarie 2012
Exista 2 posibilitati:
1-Programul Operational Regional, Axa prioritara 3, DMI 3.2-Reabilitarea /modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale
[ link extern ]
2-PNDR , masura 322, componenta B-Îmbunatatirea accesului la serviciile publice de
baza pentru populatia rurala;
[ link extern ] /

In ambele cazuri, un prim pas este sa cititi Ghidurile solicitantului pentru a identifica eligibilitatea dvs.,ca firma,posibilitatile financiare de care dispuneti pentru sustinerea financiara in timpul implementarii, etc., deoarece mai intai cheltuiti si apoi primiti banii.Exista si posibilitatea creditarii.
Proiectul este amplu si presupune o valoare mare pentru finantare.
Ca un sfat, va propun sa colaborati cu primaria,biserica, eventuale ONG-uri dispuse sa intre in acest proiect ca parteneri.Oricum, primaria, cel putin, poate sa fie interesata.
Daca dvs. dispuneti de sustinere financiara se poate proiecta etapizat.
Pentru a putea sa va faceti o parere despre suma aproximativa cautati un arhitect, proiectant ce poate evalua estimativ costurile, mai apoi o firma de consultanta pentru intocmirea cererii de finantare.
Pentru POR depunerea proiectelor este continua din 2008 si nu este inca suspendata pe regiunea Bucuresti-Ilfov
Pentru PNDR, masura 322 inca nu este anuntata lansarea, deci aveti timp sa pregatiti proiectul.
Si inca ceva, sa va interesati care sunt conditiile, avizele pentru deschiderea gradinita, scoala.
Succes si felicitari pentru initiativa!
[Editat - va rog nu citati mesajul anterior daca va referiti la el in intregime. Va multumesc pentru intelegere]

DMI 3.2 POR finanteaza infrastructura pentru serviciile sociale. Invatamantul nu este un serviciu social ci serviciu... de invatamant. Si, chiar a fost anuntata recent suspendrea depunerii de proiecte si in Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Poate @danacj se gandea la DMI 3.4, dar, ghinion, aici nu sunt eligibile decat unitatile de stat.

Masura 322 PNDR, departe de a nu fi anuntata, este epuizata din 2009. Adica, a fost anuntata atunci, pentru cine a fost "pe faza". Pe vremea aceea, nici pe aceasta Masura nu se finantau scoli particulare, ci cel mult gradinite realizate in asociere cu consiliul local. Si numai daca era un deficit demonstrabil in zona respectiva.

Ramane locul de recreere, daca vorbim de o activitate de agrement.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Ares-3, moderator
dar ajutorul de stat ce inseamna si in ce consta?am citit zilele trecute un articol aici pe avocat;va multumesc pentru raspunsuri;din pacate vroiam sa apelez si la banci pentru obtinere suma necesara in vederea constructiei
Ajutorul de stat este componenta (sursa de finantare) a diferitelor programe de finantare. Nu e o problema cu care lucrezi direct, in calitate de solicitant. Pe tine, solicitant, te intereseaza programele de finantare.
si care ar fi aceste programe de finantare?

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri azil de batrani elenadeverde elenadeverde Buna ziua, Detin un teren de 3000 mp in sat Ciofliceni (Snagov) si as dori sa accesez fonduri in vederea construirii unui azil de batrani.Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile Raffaella Raffaella Pentru inffintarea unei gradinite private, poti beneficia de fonduri nerambursabile, sau alte posibilitati, daca exista....multumiri :( (vezi toată discuția)
Infiintare azil batrani rusanica rusanica Ma intereseaza ca persoana fizica pot obtine fonduri pentru infiintarea unui azil de batrani? si care ar fi pasii de urmat (vezi toată discuția)