avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Un autovehicul neinscris pe numele meu poate fi dat la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Un autovehicul neinscris pe numele meu poate fi dat la RABLA

Buna ziua,

Inainte de a ma face de ras ca nu ma pricep, precizez ca am rasfoit "enternetele" pe toate partile vreo 5 zile si n-am gasit raspuns.

Detin un autovehicul inmatriculat in 2005, achizitionat de mine in 2015 si neinscris pe numele meu. Pot da masina la remat ca sa obtin voucher-ul pentru un autovehicul nou? Care sunt pasii de urmat?

Mulțumesc anticipat!

P.S. Iertati daca am gresit sectiunea sau ceva!
Cel mai recent răspuns: Crisstel 70 , utilizator 00:40, 24 August 2022
In situatia expusa detineti un vehicul al carui proprietar nu sunteti si pentru care nu puteti depune documentele necesare pentru a beneficia de vaucher
Desfasurati demersuri pentru a parcurge procedura de inmatriculare vehicul,deveniti proprietarul de fapt si de drept al acestuia,dupa care puteti sa predati vehiculul la unitate specializata care sa va elibereze vaucher
Daca are hârtii de vânzare cumpărate atunci este proprietrarul masinii chiar daca masina nu este inmatriculatata in circulatie pe numele proprietarului.

Autoturismele care pot fi casate in cadrul Programului Rabla trebuie sa se supuna unei serii de criterii. Este considerat drept eligibil pentru Programul Rabla un autoturism mai vechi de 8 ani pentru persoane fizice si mai vechi de 5 ani pentru persoane juridice. Pentru a fi acceptat in program, autoturismului nu trebuie sa ii lipseasca urmatoarele componente:
◦Motor;
◦Sasiu;
◦Tren de rulare;
◦Caroserie;
◦Echipament electronic si catalizator (daca este cazul).

Poate obtine prima de casare persoana care indeplineste in mod cumulativ urmatoarele conditii:
◦Detine un autoturism cu toate piesele componente listate mai sus, inmatriculat in Romania anterior datei de 31 decembrie 2008;
◦Are domiciliu sau resedinta in Romania;
◦Nu are nici o obligatie de plata catre bugetul local;
◦Este inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou;
◦A predat autoturismul vechi unui colector autorizat, obtinand certificatul de distrugere;
◦A radiat autovehiculul ce urmeaza sa fie casat.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
In cazul supus discutiei,deoarece vehiculul nu este inregistrat pe rol fiscal,nu sunt intrunite conditiile
1-Nu are nici o obligatie de plata catre bugetul local;
2-A radiat autovehiculul ce urmeaza sa fie casat.
Se poate duce la programul rabla o mașină dacă proprietarul a murit,ținând cont că momentan nu are acte de moștenitor? Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul rabla (proprietar in strainatate) paulgr paulgr am o masina proprietate personala inregistrata afara de mai bine de 7 ani..Pot sa o inscriu in programul rabla .Sant cetatean roman (vezi toată discuția)
Daca cumpar 2 autovehicule, inregistrate in circulatie, pentru ... NOELNIC NOELNIC Daca cumpar 2 autovehicule, inregistrate in circulatie, pentru a le folosi in cadrul programului Rabla, in afara contractului de vanzare-cumparare, trebuie ... (vezi toată discuția)
Rabla 2017 itineris itineris Buna ziua. Stiu ca se specifica ca masina sa fie inmatriculata in Romania inainte de 31.12.2009 dar daca detin un autoturism achizitionat anul trecut dar prima ... (vezi toată discuția)