avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... va rog sa i-mi raspundeti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

va rog sa i-mi raspundeti

buna ziua

am si eu o problema cu presedintele de asociatie :
in fiecare luna , ma incarca dupa ce duc citirea la apometre [apa calda si rece ],cu 2-3 metri in plus ,pe luna anterioara .
mentionez faptul ca blocul este contorizat , la fel si apartamentul .
am discutat cu presedintele de asociatie si mi-a comunicat ca sunt pierderile de pe conducte .
va rog sa i-mi comunicati daca este legal .

va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:02, 25 Septembrie 2009
In conformitate cu prevederile in vigoare ,functie de hotararile AG,este legala repartizarea pierderilor/supliment consum inregistrat intre contoar de inregistrare si suma valorilor individual comunicate.
Urmariti pe forum temele identice,pentru a va formula propria concluzie
redialboss a scris:

am si eu o problema cu presedintele de asociatie :
in fiecare luna , ma incarca dupa ce duc citirea la apometre [apa calda si rece ],cu 2-3 metri in plus ,pe luna anterioara .
mentionez faptul ca blocul este contorizat , la fel si apartamentul .
am discutat cu presedintele de asociatie si mi-a comunicat ca sunt pierderile de pe conducte .
va rog sa i-mi comunicati daca este legal .

www.avocatnet.ro/content/for...
Cititi tot acest topic in care se vorbeste printre altele si de acele "pierderi de apa" si cauzele lor. Daca mai aveti nelamuriri dupa aceea.....mai intrebati aici
Buna ziua, este o regula de bun simt sa contribuim la plata pierderilor de apa din sistem, pentru ca inevitabil index-ul contorului de bloc nu va da aceasi valoare cu citirile individuale pe apartamant, pentru ca unii rotunjesc in sus iar altii in jos citirea , in functie de ce este dupa virgula.
Intrebare, toti locatarii sunt contorizati sau sunt si fara contor?
La mine in bloc sunt si fara .
Oricum 2-3 m3 pe luna mi se pare enorm.
La mine la bloc s-a hotarat cafiecare sa suporte o pierdere de 0.5m3 pe luna, care mi se pare totusi decent.
Trebuie eventual facuta si o verificare a acelui contor .
Cele bune
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
florin.campean, utilizator
Fiecare ce sau cine? Fiecare apartament sau fiecare om? Ca e o diferenta.
Probabil e un bloc micut sau o asociatie mica (pe o scara, doua) si oamenii inteleg sa fie corecti si civilizati.
Dar sunt asociatii...si cu cat sunt mai mari, cu atat si problemele sporesc, in care aceasta "pierdere" este si de nivelul a 2-3 mc / ap. Poate si mai mult. In unele luni mai putin, in altele mai mult.
Mie mi s-a intamplat de doua ori sa am "pierdere" cu minus, dintre care o data pentru ca un locatar nu daduse cateva luni consumul, i se punea consum estimat rezonabil, dar el consuma mult mai mult, cand a venit cu citirea indecsilor aproape ca m-am speriat...m-am dus si am verificat si eu contoarele lui....l-am avertizat asupra grozaviei care i se va intampla...a acceptat-o pentru ca se stia cu musca pe caciula. Deci se mai intampla si de-astea!!!!
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
elga50, moderator
faceti contestatie in termenul de 10 zile de la afisarea listei de plata..este obligat sa va raspunda in scris

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)