avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatiile comune dintr-un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatiile comune dintr-un imobil

Buna ziua!

Vreau sa stiu si eu in ce document sunt trecute clar (denumire si suprafata) care sunt partile comune ale unui imobil.

Multumesc.

Cele bune,
Liviu
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:30, 26 Septembrie 2009
liviu_navacioiu a scris:
Vreau sa stiu si eu in ce document sunt trecute clar (denumire si suprafata) care sunt partile comune ale unui imobil.

Buna ziua,
Documentul in care sunt trecute clar partile comune ale unui imobil este titlul de proprietate al fiecarei unitati locative unde sunt detailate:
- proprietatea exclusiva a titularului (descriere, suprafata)
- cotelele indivize din restul suprafetei imobilului, proprietate comuna.
Per a contrario, ce nu este proprietate exclusiva este deci proprietate comuna (condominiu: teren sub constructie, fundatii, fatade, subsol, casa scarii, paliere-podeste, pod-mansarda, acoperis, bransamente, instalatii, lift, etc.).
Expert judiciar Eugen Marcov
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Buna ziua d-le Eugen Marcov. Va multumesc pentru rapuns.
Mai am totusi o nelamurire... Eu unul stau la mansarda care este acoperita cu un acoperis normal (deci am un fel de pod deasupra la care am access cu o trapa). Cand urc in pod stau defapt pe niste lemne care oricand se pot surpa si pot cadea in apartament.
Intrebarea este: daca eu, si ceilalti 2 vecini, stam la mansarda, asa-zisul pod deasupra noastra mai este spatiu comun? Noi stam efectiv in pod. Parerea mea esta ca nu ar fi spatiu comun.

Imobuilul este P+2+M cu cate 2 ap pe nivel.

Multumesc.

Cele bune,
Liviu
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
liviu_navacioiu, utilizator
Va repet:
Ceea ce nu este proprietate exclusiva, a Dvs. si a tuturor celorlalti proprietari (conform titlul proprietate, contract inchiriere, etc) este proprietate indiviza, de folosinta comuna si perpetua.
Nu stiu ce sa mai zic, dar parca ceva aici nu are logica...
Adica stau in pod..., dar totusi deasupra mea exista un pod pe care toata lumea vrea sa-l foloseasca... :stunned:
Pod peste pod..., numai la romani se poate asa ceva.#-o
Am sa intind niste saltele prin casa, sa nu-si rupa lumea spatele cand imi vor cadea in casa... Oricum o sa fie fun...:))

Cele bune,
Liviu
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
liviu_navacioiu, utilizator
Am vazut la o cunostinta o situatie ca a dvs. Prin anii '60, familia ei a primit repartitie de la ICRAL pentru un spatiu intr-un pod locuibil. Respectivul pod era inalt, astfel ca locatarul a construit un tavan pentru a izola termic locuinta, s-a micsorat inaltimea camerelor, dar s-a imbunatatit confortul. Asa a aparut un pod "cu pod".Plafonul acesta desigur nu are cine stie ce rezistenta si nici nu folosesc spatiul de sub acoperis ca suprafata de depozitare. Probleme s-au creat din cauza acestei situatii cand au vrut sa cumpere locuinta, deoarece nu se stia prea bine daca e o mansarda sau un pod sau si una si alta.

Alte discuții în legătură

"mansarda" cu pod deasupra bogdan111 bogdan111 Buna seara, As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)