avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date cu caracter personal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date cu caracter personal


1. Faptul ca ești sau nu pensionar sau angajat sunt date cu caracter personal ce nu trebuie divulgate de terți?
2. Pe de altă parte poștașul informează vecinii asupra valorii pensiilor de pe talon. Cum se poate reglementa o astfel de situație?
3. Care sunt datele obligatorii ce trebuie transmise președintelui de bloc pentru cartea imobilului?


Multumim.

Cel mai recent răspuns: ikoltac , utilizator 22:06, 23 Iunie 2017
La mutarea intr-un imobil de locuit in comun,locatarilor care locuiesc definitiv sau provizoriu minimum 15 zile/luna le revine obligatia sa informeze asociatia de proprietari,sa depuna copie dupa documentul de achizitie bun imobil,copie document de identitate
OUG nr. 97/2005:


Art. 38
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Operatorul datelor cu caracter personal este MAI si nu asociatia de proprietari. MAI este inregistrat ca si operator de date cu caracter personal.

In ceea ce priveste datele de identificare, ce trebuiesc inscrise in cartea de imobil, Legea nr 677/2001 stipuleaza:
Art. 8: Prelucrarea datelor cu caracter personal având funcţie de identificare
(1)Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
a)persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
b)prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.


Art. 5: Condiţii de legitimitate privind prelucrarea datelor
(2)Consimţământul persoanei vizate nu este cerut în următoarele cazuri:
c)când prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale a operatorului;
d)când prelucrarea este necesară în vederea aducerii la îndeplinire a unor măsuri de interes public sau care vizează exercitarea prerogativelor de autoritate publică cu care este învestit operatorul sau terţul căruia îi sunt dezvăluite datele;
1. Faptul ca ești sau nu pensionar sau angajat sunt date cu caracter personal ce nu trebuie divulgate de terți?
Mă refer la administrator bloc, președinte sau cei care utilizeaza aceste informații (exemplu pentru reabilitare imobil)
Deci aceste dete sunt sau nu date cu caracter personal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil vldstf vldstf Art. 39 din OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani: (1) Persoanele care isi ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate pentru recensamant 2011 mitu eugenia mitu eugenia Buna ziua, Pentru efectuarea recensamantului populatiei din octombrie 2011, primaria de sector a solicitat administratiilor de bloc actualizarea cartilor de ... (vezi toată discuția)