avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... investire bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

investire bilet la ordin

Am 3 bilete la ordin care mi-au fost refuzate la plata inca din noiembrie-decembrie 2008 .ele sunt de tip vechi (albastre ) pentru ca atunci inca circulau in paralel cu cele personalizate. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.la cererea de investire cu formula executorie a biletelor trebuie atasate si depuse biletele cu refuzul aferent din partea bancii in original sau merge si in copii xerox?
2.daca pur si simplu am pierdut originalul unuia dintre ele ,nu ma mai pot folosi de copii ,daca da ce e de facut ,fiindca mi s-ar parea absurd sa nu pot sa refac din arhiva bancii o copie care sa fie semnata si stampilata de banca si sa nu poata fi folosita in instanta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Florin111 , utilizator 16:28, 28 Septembrie 2009
In instanta se depun numai originalele ,iar cererea de investire se face numai dupa ce ati facut proces de somatie de plata.Daca ati pierdut originalul faceti o dovada in acest sens .
si cum pot sa fac dovada ? il dau pierdut in monitorul oficial ? sau cum ,chiar nu am idee ?!?! chiar trebuie proces ptr somatie de plata ? biletul a fost depus in banca si banca debitorului a refuzat plata , eu vreu doar sa investec instrumentul (b o) .Va multumesc !
Ca sa investiti biletele la ordin aveti nevoie de originale in instanta. Se face o cerere de investire cu formula executorie a biletelor la ordin la care atasati originalele biletelor si gata....:)

Nu aveti nevoie de procedura somatiei de plata pentru ca cecul, cambia si biletul la ordin sunt titluri executorii.

Unii executori le executa si fara a mai avea nevoie de investire insa e mai sigur cu investire pentru ca in cazul unei contestatii la executare sunteti pus la adapost.

In ceea ce priveste biletul pierdut, faceti o cerere la banca sa va elibereze o copie de pe BO conforma cu originalul si cu aceasta va prezentati la judecatorie
Va multumesc frumos pentru raspuns .In ceea ce priveste biletul pierdut sa inteleg ca trebuie sa cer bancii sa semneze si sa stampileze copiile (bo+refuz) pe care sa scrie ,,Conform cu originalul ''? Adica mie mi se pare ca este de bun simt asa ,dar instanta e multumita cu atat ,exista in jurisprudenta sau cazuri asemanatoare ?Multumesc inca o data!
pentru a fi investite BO trebuiesc puse in original

Alte discuții în legătură

Bo original posibil pierdut discover discover Buna ziua , am trimis la judecatoria Craiova o cerere de investire ptr un BO . Aceasta cerere a fost inregistrata cu data de 5 iulie , si a fost admisa la ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)
Investire bo girat avocatnetuser avocatnetuser Multe dintre biletele la ordin primite de societatea mea le girma catre diversi furnizori. In caz de refuz la plata, noi recuperam biletul refuzat, platim ... (vezi toată discuția)