avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Va rog, daca cu 01.07. imi inceteaza contractul cu acordul partilor si am 21 de zile de concediu pe an;
-cate zile de CO am dreptul pana la 01.07.(mentionez ca lucrez 4 ore/zi)
Cel mai recent răspuns: lyly64 , utilizator 10:35, 25 Iunie 2017
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

In speta, 21 : 12 x 6 = 10,5 .. adica la 11 zile lucratoare de CO.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca un angajat are concediu dreptul la concediu pe an de 21 zile/ dar are contract de 4 ore pe zi. Cate zile de concediu ii revine pe an daca ... (vezi toată discuția)
Număr de zile de concediu Violeta38 Violeta38 La câte zile de concediu ai dreptul fiind angajat un parte time de 2,5 ore? (vezi toată discuția)
C.o.cim 8 ore/luna rozam rozam Cim parțial 6 ore/luna, (1 zi/luna x6ore in prima zi din luna) Cate zile CO are dreptul /an? Mulțumesc! (vezi toată discuția)