Buna ziua.In urma sfatului dvs am facut plangere la politie si dupa lungi asteptari am primit suma restanta pe care fostul sot trebuia sa o achite fata de copilul sau devenit major la data de 10 iunie 2009 si va multumesc.In urma investigatiilor facute de politie, parchet etc.am aflat ca la data de 24 septembrie 2007 cand JUDECATORIA FETESTI a hotarat marirea pensiei de intretinere de la 62,50 lei la 90,00lei fostul sot avea un loc de munca stabil din 2005 el declarand atunci in fata JUDECATORULUI ca nu are venituri.Acelasi loc de munca il are si la ora actuala. As dori sa imi spuneti daca mai pot obtine ceva de la fostul sot pentru interesul copilului.Mentionez ca,,,,copilul este major din data de 10 iunie 2009 si este diagnosticat cu handicap grav din anul 1998.Va multumesc din nou.
daca a declarat in fals in fata instantei de judecata...asta este infractiune; daca ati face o asemenea plangere, ar avea probleme serioase; rugati-l sa va plateasca o suma de bani care sa acopere pierderile din urma iar dvs. n-o sa faceti plangere penala.
Parerea mea este ca desi copilul a implinit varsta de 18 ani, fiind diagnosticat cu handicap grav, acesta se afla in nevoie, asa ca nu strica sa formulati o cerere de obligare a sotului la plata lunara a unei pensii de intretinere in favoarea copilului pana la incetarea starii de nevoie. Atentie, daca copilul nu este pus sub interdictie, el este titularul cererii. Pensia de intretinere urmeaza a fi stabilita pe baza dovezii privind veniturile realizate de tata in ultimele 6 luni, asa ca dumneavoastra trebuie sa precizati in cerere denumirea si sediul societatii angajatoare. Atasati la cerere si dovada diagnosticului. Cat despre suma reala pe care tr. sa o primeasca copilul fata de imprejurarea ca parintele avea un loc de munca si realiza venituri mai mari decat cuantumul salariului minim pe economie, nu se mai poate face nimic.
Chiar si in cazul in care va adresati politiei cu o plangere pentru marturie mincinoasa, solutia va fi mai mult ca sigur aplicarea unei amenzi administrative, iar prejudiciul suferit ca urmare a savarsirii acestei fapte este greu si costisitor de recuperat, asa ca, sfatul meu pt. viitor este sa introduceti o noua cerere de stabilire a pensiei de intretinere.