avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei jumatati din apartament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei jumatati din apartament.

Buna ziua,

Am un apartament ramasmostenire de la mama. Am facut succesiunea si sora mea a cedat in favoarea mea (deoarece atat ea cat si sotul ei au datorii la banca) iar apartamentul este pe numele meu. Ei locuiesc acum in acest apartament. Singura sursa ca eu sa primesc totusi o jumatate din valoarea apartamentului este fratele cumnatului care practic il va imprumuta pe fratele lui cu acesti bani. Acesta doreste sa aiba o garantie si vrea ca sa facem acte. Eu si sora mea dorim sa ne asiguram ca ea nu va avea probleme si vrem sa ramana apartametul pe numele meu si al cumnatului ei, iar in momentul in care acesta isi va primi toti banii de la fratele lui, cumnatul surorii si eu ii vom vinde nepotului (baiatul surorii mele care nu are datorii la banca).
Nu stiu daca am explicat f clar. Ideea e ca eu trebuie sa vand doar o jumatate din apartament, si intreb: 1. daca e posibil acest lucru;
2.in ce modalitate va proba cumnatul meu ca ii da banii fratelui sau astfel incat atunci cand se ajunge la suma fixata (si asta ar trebui printr-un antecontract...gandesc eu)sa nu fie discutii?
3. care este modalitatea cea mai simpla si transparenta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare Paul_Usul Paul_Usul Buna ziua, As dori sa fiu sfatuit cum sa procedez in urmatoarea situatie: Se da un apartament cumparat undeva in '74 si 3 frati(2 frati si o sora). ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua! Doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: Fratele meu a achizitionat un apartament iar mama noastra i-a achitat 75% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire - vaduva cu doi copii facuti cu 2 barbati diferiti getasss getasss Buna seara! Fratele meu s-a incurcat cu o femeie divortata care are o fiica din prima casatorie si a facut repede un baiat cu ea. Ea cu burta la gura l-a ... (vezi toată discuția)