avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,x a avut un card de credit in 2006,nu a fost achitat total iar de atunci s-au tot pasat intre birourile de recuperari,acum a primit o instiintare la serviciu ca trebuie sa-i opreasca din salariu 1/3 din salariu.
Intrebare:el plateste o pensie alimentara lunar,are in intretinere sotia(neavand serviciu),el intretine casa,cat % poate sa-i opreasca din salariu in aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:45, 26 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul net lunar al debitorului indiferent de natura creantelor,in afara de cazul in care legea prevede alfel.[Art.729(2)NCPC].
Este o singura poprire,dar nu se iau in calcul (PENSIA ALIMENTARA,INTRETINEREA SOTIEI SI CHELTUIELILE CASEI?)
33% poprire lunară vi se pare prea mult`?
Cheltuielile casei nu se iau în considerare, protecția sociala oferită de lege este aceea că, nu vă poate popri mai mult de 50% din venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si poprire viobz viobz Daca am poprire pe salariu, tot 25% trebuie sa platesc pensie alimentara??? (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)