avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Bauturi accizabile si marcaje
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Bauturi accizabile si marcaje

Buna ziua,

de putin timp lucrez cu tot ceea ce insemna articole accizabile intracomunitare in sistem suspensiv de acciza, adica ma ocup de partea de verificare a documentelor pentru transporturile de bauturi accizabile intracomunitarea si de gestionarea marcajelor pentru bauturile spirtoase. As dori sa stiu cate ceva legat de modul de completare al ARC-urilor care insotesc transporturile de bauturi :

1. Daca depozitul la care se livreaza marfa este sediul social (respectiv inregistrat ca si destinatar inregistrat) este corect sa fie trecut la Tip cod destinatie si LIVRARE DIRECTA sau este musai sa fie trecut DESTINATAR INREGISTRAT ?

2. Exista vreo abatere legala in ceea ce priveste concentratia alcoolica la VINURILE LINISTITE (W200)? De exemplu a venit un articol care avea 13 % trecut pe eticheta si in ARC avea trecut 12.5 %. Furnizorul ne-a comunicat ca legea lor permite o abatere de 0.5%. Cum se procedeaza in acest caz ?

3. Legat de marcarea produselor spirtoase. Ni se impune ca produsul sa fie timbrat pana la data de 25 a lunii urmatoare, indiferent de data de intrare a respectivului produs in gestiune(adica si daca a intrat pe 01 iunie si daca a intrat pe 30 iunie tot pana la 25 iulie trebuie timbrat) si de cantitatea intrata. Mie nu mi se pare logic si as dori sa stiu daca exista o lege mai explicita in acest sens sau cine ne coordoneaza pe noi in firma a inteles gresit.

Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Marcare bauturi alcoolice wex wex Potrivit prevederilor Sectiunii a 8-a din Codul fiscal : Art. 202. - (1) .........marcarea se aplică următoarelor produse accizabile: a) produse ... (vezi toată discuția)
Confiscare bauturi spirtoase - infractiune, procedura contestatie carolmihai carolmihai buna ziua, zilele trecute au fost confiscate de la domiciliul meu aprox 450 l rachiu de catre Directia Regionala Vama sens in care mi -s-a intocmit un proces ... (vezi toată discuția)
Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)