avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită punere in intarziere chelt de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

punere in intarziere chelt de judecata

Va rog daca stie cineva raspunsul la urmatoarea intrebare:Inainte de a apela la executorul judecatoresc, creditorul nu e obligat sa puna in intarziere debitorul trimitand o somatie de plata si abia dupa ce vede ca debitorul nu achita, sa faca demersuri pt incuviintarea executarii silite? Ce rost are somatia daca tot esti obligat sa platesti si cheltuielile de executare indiferent daca achiti creanta in ziua urmatoare?
Art 1522 cpc (5) Cererea de chemare în judecată formulată de creditor, fără ca anterior debitorul să fi fost pus în întârziere, conferă debitorului dreptul de a executa obligaţia într-un termen rezonabil, calculat de la data când cererea i-a fost comunicată. Dacă obligaţia este executată în acest termen, cheltuielile de judecată rămân în sarcina creditorului.
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 19:39, 26 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu mi se pare corect sa mergi direct la executor fara sa anunti debitorul. Trebuie avertizat :",platesti sau ma duc la executor?" Debitorul avea de gand sa plateasca cand primea salariul dar inainte cu 2 zile a vazut pe net ca s- a cerut si s-a aprobat incuviintarea executarii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hot judecatoreasca ContSters22096 ContSters22096 dupa un litigiu cu o banca X obtine o hotarare favorabila. aceasta este executorie (nu este irevocabila inca), insa banca nu o pune in executare; x initiaza ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate actiune art 1013ncpc vrica vrica Daca asazisul creditor mi-a facut o somatie de plata fara sa ma puna in intirziere cf art 1522 Poate fi un motiv sa cer inadmisilitatea actiunii (vezi toată discuția)
Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)