avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenintare si distrugere familii de albine
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenintare si distrugere familii de albine

Detin o stupina ce este amplasata pe teren privat. Pe data de 14 iunie am fost amenintat de vecinul vecinului proprietarului unde tin eu stupii (deci nici macar nu este vecin locul unde am vatra stupinei) ca daca in termen de 2 saptamani nu plec cu stupii de acolo stie el ce trebuie sa faca sa nu-i mai am... Un coleg de serviciu care era cu mine a auzit can ma ameninta intrucat el striga de pe terenul lui, intre noi fiind proprietatea vecinului nostru comun si o distanta de vreo 35-40 de metri. Astazi am gasit familiile de albine moarte, 26 la numar si urme cum a pulverizat in fiecare stup pe rame, prin ridicarea capacului cu o solutie ce a lasat urme albe pe rame si iarba de la urdinis.
Am formulat plangere penala la postul de politie de pe raza comunei, la fata locului deplasandu-se atat seful de post, cat si un criminalist pt prelevare de probe. A luat si declaratia martorului.
Mentionez ca eu deja incepusem demersurile pentru a le muta, insa nu am mai apucat...
Credeti ca voi reusi sa-mi recuperez paguba? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:51, 28 Iunie 2017
Daca este identificata persoana asupra careia planeaza banuiala ca a savarsit fapta reprobabila si daca exista probe din care sa rezulte ca este vinovat de savarsirea infractiunii, atunci da, bineinteles ca aveti toate sansele sa va recuperati paguba. In primul rand, trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal si sa indicati natura si intinderea pretentiilor, precum si a motivelor si eventual, sa aduceti la cunostinta organului daca aveti probe pe care acestea se intemeiaza.
Probe directe nu sunt. Exista doar martorul care a auzit ca mi-a dat termen 2 saptamani sa plec cu ei de acolo ca altfel ii omoara. Mai exista urme in iarba pe unde a intrat, solutie varsata pe jos cand a trecut gardul... si cam atat deocamdata. Nu am incredere ca politia din comuna va face mai mult decat a lua o declaratie persoanei banuite...
Documentati foto urmele lasate. Poate ajuta la investigatie. Era bine daca aveati niste camere ascunse pe proprietate...
Paguba aveti dreptul de la o recupera.

Trebuie stabilit vinovatul.
Si prin proces civil se poate acționa.

Ce valoare aveau albinele si stupii?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albine la bloc fotbalistul fotbalistul Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de cativa anisori iar un vecin de-al meu si-a pus de cateva zile un stup, in afara balconului. Imi intra in casa aceste ... (vezi toată discuția)
Ardere deseuri vegetale avand ca urmare pagube materiale Edward_w92 Edward_w92 Stiu ca sunt anumite reglementari in aceasta privinta dar nu gasesc un articol de lege in care sa se specifice exact ce intelegem prin daune materiale produse ... (vezi toată discuția)