Buna ziua! As avea o intrebare, va rog: recent, in urma cu 2 ani, am cumparat un apartament cu programul Prima Casa intr-un bloc din Sighetu Marmatiei. La nivelul blocului exista o asociatie de locatari prin care se achita curentul pe scara si, lunar, administratorul citeste contoarele de apa din fiecare apartament, face chitanta si incaseaza sumele aferente. Dupa aproximativ 3 luni de la cumpararea apartamentului am aflat, cu stupoare, ca nu a fost achitata nicio suma de bani in contul firmei distribuitoare de apa, banii fiind insusiti de catre administrator. A fost putin scandal la aflarea acestei situatii, dar fiind putini proprietari in bloc (si in etate, majoritatea), restul de apartamente fiind ocupate de catre chiriasi fara contract, nu s-a mers mai departe, administratorul angajandu-se ca va achita intrega suma intr-un timp cat mai scurt. Nu s-a intamplat acest lucru, de fapt a continuat sa ceara bani de la fiecare apartament fara a-i achita la societatea de apa. Intr-un final, s-a stabilit ca sa vina o vecina cu dansul, cand citeste contoarele si sa stranga banii dansa, pe care mergea si-i platea personal la societatea de apa ca sa nu ramanem fara aceasta resursa pretioasa. Luna aceasta, persoana s-a simtit jignita de niste remarci ale administratorului si a refuzat sa mai vina sa stranga banii impreuna cu acesta. Avand in vedere faptul ca atunci cand am cumparat apartamentul prin Prima Casa toate cheltuielile de intretinere ale acestuia erau achitate la zi si de atunci incoace am toate chitantele lunare ca am achitat utilitatile, intrebarea mea este daca pot gasi o cale din a ma retrage din aceasta asociatie si a-mi plati singur factura la apa, avand contoare individuale in apartament. Mentionez faptul ca firma de furnizare a apei are incheiat contract cu asociatia. De asemenea, voi plati toate cheltuielile legate de intretinere, lumina, curatenie, etc, fara probleme, chiar daca nu voi mai fi membru. Tot ce doresc este sa ma asigur ca banii platiti de mine pt apa si canal ajung acolo unde trebuie. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
RoscaWork , utilizator
21:35, 27 Ianuarie 2020