avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Cumnatul a facut succesiunea fara sa imi spuna , in baza testamentului lasat de sora mea(testament facut in 2007-sora decedata in septembrie 2016 - fara copiii)
M-am prezentat la notariat pentru a depune cerere de acceptare a succesiunii,dar am aflat ca deja aceasta era dezbatuta si incheiata.
Am solicitat notarului la care s-a dezbatut succesiunea sa imi arate si mie testamentul ( cumnatul nu a vrut sa mi-l arate) dar mi s-a comunicat ca nu am niciun drept sa-l vad.Rugamintea mea este sa imi spuneti daca exista vreo cale legala pentru a vedea acest testament (am motive sa ma indoiesc de veridicitatea acestuia) si sa intreprind eventual o actiune pentru contestare.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:50, 2 Septembrie 2017
1. Nu aveti nici o calitate. Documentele pot fi aratate doar partilor din act. Notarii au obligatia de a respecta secretul profesional.
2. Dvs, ca frate al defunctei, nu sunteti mostenitor rezervatar. Deci nu exista temei legal pentru contestarea testamentului.
Reductiunea testamentelor poate fi solicitata doar de copii, sot si parinti.
multumesc mult pentru raspuns, abia acum l-am vazut.
puteti sa-mi spuneti daca testamentul nu contine fraza declar ca aceasta reprezinta ultima mea vointa este ok? aceasta clauza este obligatorie in redactarea testamentului?
multumesc anticipat.
Nu e obligatorie.
Testamentul in sine este ultimul act de vointa a persoanei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - mostenire florinnicolaescu florinnicolaescu Buna ziua, Sora mea , decedata septembrie 2016, fara copiii a lasat sotului testament pe care eu nu l-am vazut deoarece nu mi-l arata. Avand in vedere ca ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu testamentul? glo glo am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)