avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... pierdere folosinta spatiu
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

pierdere folosinta spatiu

Buna ziua!

As dori sa stiu ce de intampla in situatia in care am semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu iar in perioada contractuala proprietarul spatiului a vandut imobilul altei persoane.
In prezent ma aflu in situatia in care am evacuat spatiul pe care il inchiriasem. Pot cere pe langa rezilierea contractului de inchiriere si obligarea fostului proprietar, a locatorului din contractul meu, la plata contravalorii chiriei aferentei perioadei in care nu am folosit spatiul?
Exista vreo prevedere legala in acest sens?
Nu am gasit nicio speta de acest gen si ma gandesc sa nu intampin probleme.
Art. 1817 NCPC spune ca, in situatia in care una dintre parti nu isi executa obligatiile nascute din contract, cealalta parte are dreptul de a rezilia locatiunea, cu daune-interese, daca este cazul.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pierdere folosinta spatiu Universul_tau Universul_tau Buna ziua! As dori sa stiu ce de intampla in situatia in care am semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu iar in perioada contractuala ... (vezi toată discuția)
Pierdere folosinta spatiu Universul_tau Universul_tau Buna ziua! As dori sa stiu ce de intampla in situatia in care am semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu iar in perioada contractuala ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)