avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... concurs infractiuni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

concurs infractiuni

Buna seara,
Rog sa ma lamureasca cineva in privinta urmatoarei probleme: Prima infractiune comisa a fost refuzul de recoltare de probe biologice,am acceptat doar sa suflu in fiola,rezultatul a fost 0,46 si am refuzat sa merg la spital pentru a da si proba de sange, permisul mi-a fost suspendat. La o saptamana dupa am fost prins la volan avand dreptul de a conduce suspendat, am fost testat iarasi cu fiola si mi-a iesit 0,33 si am refuzat sa dau proba de sange. Am deci 2 dosare penale,in urma celei de-a 2 infractiuni s-a dispus masura controlului judiciar impotriva mea, si pentru a doua fapta deja am fost convocat la camera preliminara, rechizitorul e intocmit, am fost trimis in judecata. Pentru prima fapta(simplul refuz de recoltare probe) inca nu s-a pus in miscare inceperea urmarii penale. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul primei infractiuni (refuzul de recoltare probe),atat timp cat dosarul se afla inca la parchet pot face un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul?
2. Este posibil ca in urma celor 2 procese care vor urma sa ma aleg cu 2 pedepse cu suspendare? Daca vor fi 2 pedepse cu suspendare, ce se va intampla? Raman asa cu 2 pedepse cu suspendare sau ambele vor fi revocate?
Va multumesc pentru timpul acordat.Am uitat sa precizez ca nu am antecedente penale.
Se contopsesc si se poate dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face contestatie pt ca nu mi-au luat si a doua proba de sange pt stabilirea alcoolemiei? alexarpad2003 alexarpad2003 Buna ziua. Sambata spre duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie si m-au pus sa suflu in fiola, lucru ce l-am refuzat. Am fost condus la spital ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice si favorizare infractorului coco81 coco81 am condus o masina si am acrosat o masina parcata (pagube materiale).un tip a sunat la 112 si a zis ca a vazut o masina care a acrosat una parcata .am sunat o ... (vezi toată discuția)