avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Verificare asigurare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Verificare asigurare RCA

Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu punctarea in legislatie a locului unde se specifica cine verifica asigurarea RCA si cum pentru un vehicul inmatriculat in Romania ce circula in Romania.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:05, 7 Iulie 2017
Bună ziua !
Verificarea politei RCA o puteți face pe șite-ul Autorității de Supraveghere Financiara (ASF), trebuie doar sa treceți numărul de înmatriculare al vehiculului.
[ link extern ]
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns insa ma refeream la legislatie : cine verifica asigurarea RCA si cum pentru un vehicul inmatriculat in Romania ce circula in Romania conform legislatiei ?
Verificarea valabilitatii politei rca o poate face oricine are acces la un dispozitiv conectat la internet, pe site-ul ASF-ului si cunoaste minim nr de inmatriculare al unui autovehicul.
Daca ne-ati spune concret ce vreti sa stiti cu siguranta si raspunsul ar fi cel putin la fel de concret
Buna ziua !

Legea 132/2017 va intra in vigoare in 12 zile.

Art. 28 si art. 29 prevad situatii particulare cand se verifica polita RCA de catre o autoritate : la inmatriculare etc.

Art. 37 punctul 9 prevede ca Politia sanctioneaza lipsa indeplinirii obligatiei de incheiere a asigurarii RCA.

Pentru ca Politia sa sanctioneze trebuie ca Politia sa verifice in CEDAM sau in alt loc informatia despre valabilitatea politiei RCA din moment ce Politia nu are dreptul sa iti ceara polita RCA la un control rutier.

In aceste conditii care este prevederea legala ce ii permite Politiei Romane sa verifice valabilitatea politei RCA in CEDAM si cum o face ? Doresc numai cadrul legislativ.

Multumesc.
Cine v-a spus ca Politia nu are dreptul sa ceara polita rca la controlul rutier??

Alte discuții în legătură

Articol din lege! Claudia Georgeta Dinu Claudia Georgeta Dinu Ce articol din lege NU prevede deținerea obligatorii a poliție RCA (aceasta cu condiția să fie plătită, în vigoare) in maşină...fără ca ... (vezi toată discuția)
Lipsa asigurarii auto, motiv de amenda usturatoare ? cezarad cezarad Buna ziua. Circulam printr-o localitate din Romania ieri si m-a oprit un echipaj de politie. Totul perfect, doar ca nu aveam la mine asigurarea auto. Nu au ... (vezi toată discuția)
Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)