avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul reprezinta numai majoritatea, adica pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul reprezinta numai majoritatea, adica pe cei cu centrale

Trebuie aprobata eliberarea acordului de desprindere din sistemul centralizat, in Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? Precizez ca la aceasta sedinta una dintre propuneri a fost sa se debranseze cei din sistemul centralizat, iar daca nu acestia sa renunte la repartitoare si sa suporte numai ei cheltuielile cu incalzirea si reparatiile cu partile comune de la subsol. Administratorul nu a spus nimic despre legalitatea acestei propuneri. Unii vecini s au speriat si au spus ca se desprind, se desprind de frica ca vor fi pusi sa plateasca numai ei pentru conductele si incalzirea de la subsol. Administratorul ii reprezinta numai pe cei desprinsi din sistemul centralizat, care sunt majoritatea. Ce sanse avem noi daca la A.G a Asoc. nu se voteaza si ce ne doare pe noi? De exemplu: s a votat schimbarea tevii de apa rece din subsol si robinetii, iar teava de apa calda, care si ea trebuie schimbata(si robinetii), nu se schimba. In schimb au votat pentru schimbarea usilor de la ghenele de gunoi. Ce e de facut? Noi cei care ramanem in sistemul centralizat vom ajunge sa platim caldura asa mult, tinand cont ca toti vor plati partile comune?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:17, 1 Iulie 2017
1-Conditiile pentru debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati este fara echivoc prezentat in ordinul ANRSCE nr 233/2004 cu modif si completari ulterioare,Ordinul nr. 255/14.04.2006 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANRSC nr. 233/2004 prevede,
la art. 1, punctele 9 si 10: 9. La articolul 12, alin.(2) se abroga. 10. La articolul 12, alin.(3) se abroga. In Ordinul ANRSC nr. 233/2004, articolul 12 precizeaza:
"Repartizarea cantitatilor individuale pentru incalzire, aferente consumurilor de energie termica ale instalatiilor de incalzire aflate in proprietate comuna, se aplica tuturor proprietarilor de apartamente sau de spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, indiferent daca sint sau nu sint racordati la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica"
.
Pentru a nu se crea confuzii privind proprietatea comuna, Ordinul nr. 255/2006 modifica art. 3, punctul 3.17, lit. b, din Ordinul 233/2004, o definitie astfel:
"b. Toate instalatiile condominiului aflate in folosinta comuna, cu care este dotata cladirea, ca de exemplu: „conductele de apa calda si de incalzire care trec prin proprietatea comuna si cea individuala si la care pot fi racordate instalatiile individuale de incalzire si de apa calda prin punctele de distributie din apartamente sau spatiile cu alta destinatie decit cea de locuinta". In consecinta, atit proprietarii racordati la sistemul centralizat, cit si cei debransati de la acest sistem, chiar daca au izolat sau nu conductele de apa si de incalzire care trec prin proprietatea comuna si cea individuala, vor contribui la plata cheltuielilor aferente consumurilor de energie termica ale instalatiilor de incalzire aflate in proprietate comuna. Dezafectarea coloanelor de incalzire ce trec prin interiorul proprietatii individuale este contrara legii. Astfel, conform Ordinului nr.233/2004, art.11 „este interzisa dezafectarea, blindarea sau modificarea amplasamentului coloanelor de incalzire ori a coloanelor de aerisire din interiorul apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie decit cea de locuinta, acestea fiind instalatii aflate in proprietate comuna".

2-Intretinerea si reparatia partilor comune de constructii si instalatii din condominiu intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care administreaza partea comuna din condominiu,detine obligatia sa asigure buna functionare a partii comune
3-Repartizarea contravalorii reparariilor la partea comuna se face tuturor proprietarilor din condominiu-indiferent daca acestia sunt sau nu bransati la sistemul centralizat alimentare cu utilitati
Interesul proprietarilor pentru majorarea confortului in apartamentele unde locuiesc nu constituie temei legal pentru a fi exonerati de la obligatia achitarii cote comune
4-Pentru a va cunoaste drepturile si obligatiile studiati temeinic disp L nr 230/2007 actualizata si HG nr 1588/2007
Ce e de facut daca administratorul nu i mai reprezinta pe cei din sistemul centralizat? Care este legea care i trage la raspundere pentru neglizarea partilor comune care i deserveste numai pe cei din sistemul centalizat( coloane tur-retur,tevi apa calda din subsol bloc).?
administratorul e si el un biet salariat; de cele prezentate raspund adunarea generala si comitetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc partinitor kantorm kantorm Ce e de facut daca administratorul nu i mai reprezinta pe cei din sistemul centralizat? Care este legea care i trage la raspundere pentru neglizarea partilor ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu caldura... adry. adry. Este normal ca fiind debransata de la caldura, sa platesc totusi ceva doar pentru ca trec niste tevi prin apartament; in plus, am izolat peretii pe interior si ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)