avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare

Un functionar public dintr-o institutie este platit in conformitate cu OG 6/2007 sau potrivit prevederilor Contractului Colectiv de munca publicat in MO. Sau se completeaza?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:19, 26 Septembrie 2009
OG 6/2007 a fost modificata cu Ordonanta 9/2008.
Functionarul public este platit potrivit acestei Ordonante la care se adauga drepturile Contractului colectiv de munca -daca exista asa ceva:)
Daca in Contractul Colectiv de munca sunt prevazute alte drepturi salariale (ex. plata orelor lucrate sambata si duminica, in sarbatorile legale, etc.) acestea trebuie acordate chiar daca nu sunt prevazute in OG 6/2007 modificata?
Drepturile prevazute in CCM se platesc chiar daca nu sunt prevazute in OG nr.6/2007 ...:)
Pentru functionarii publici se folosesc acordurile colective, nu ccm la nivel national. (procedura de negociere este prevazuta de HG 833/2007). Mare atentie, intrucat ANFP a inceput recent o "vanatoare de vrajitoare", solicitand toate acordurile colective de la nivelul institutiilor si actele administrative privind sporurile acordate, pe justificarea (pe care eu o consider eronata si nelegala) ca functionarilor publici nu li se pot acorda alte sporuri decat cele prevazute de OG 6/2007, modificata si completata. Avand in vedere art. 117 din legea 188/1999, care spune ca legea se completeaza cu legislatia muncii in domeniu, consider ca in acordurile colective pot fi introduse prevederi din CCM la nivel national; ANFP-ul insista pe acea decizie a ICCJ privind neacordarea consilierilor juridici functionari publici a sporurilor de confidentialitate si mobilitate prevazute de legea speciala privind organizarea profesiei de consilier juridic si extinde interpretarea acelei decizii cum ca functionarilor publici nu li se aplica nici prevederile din CCM si Codul Muncii referitoare la sporuri (o mare prostie, dar asta e#-o)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea contractului colectiv de munca functionarilor publici aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu daca prevederile CCM la nivel national, privind acordarea unei indemnizatii la nasterea copilului se aplica si in cazul ... (vezi toată discuția)
Comisie paritara mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este valabil faptul ca interpretarea CCM la nivel de unitate este facuta de comisia paritara? Unde este prevazut? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acord colectiv de munca la nivel national in vigoare in anul 2010 Tanjiani Tanjiani Exista un acord colectiv de munca pentru functionarii publici incheiat la nivel national si care sa fie in vigoare in anul 2010? Dar un acord pe anul 2010 ... (vezi toată discuția)