avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

As dori sa fiu informat referitor la cadru legal care se aplica in cazul in care o asociatie de proprietari nu are un cont in care membri por vira sumele datorate.
Cu multumiri anticipate.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
catavencu, utilizator
Cel mai recent răspuns: catavencu , utilizator 06:29, 3 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata valabila se face prin emiterea unor chitante.
COD CIVIL (ca norme legale de baza)
Articolul 1.500

Chitanţa liberatorie
(1) Cel care plăteşte are dreptul la o chitanţă liberatorie, precum şi, dacă este cazul, la remiterea înscrisului original al creanţei.
(2) Cheltuielile întocmirii chitanţei sunt în sarcina debitorului, în lipsă de stipulaţie contrară.
(3) În cazul în care creditorul refuză, în mod nejustificat, să elibereze chitanţa, debitorul are dreptul să suspende plata.


Articolul 1.501

Prezumţia executării prestaţiei accesorii
Chitanţa în care se consemnează primirea prestaţiei principale face să se prezume, până la proba contrară, executarea prestaţiilor accesorii.

Articolul 1.502

Prezumţia executării prestaţiilor periodice
Chitanţa dată pentru primirea uneia dintre prestaţiile periodice care fac obiectul obligaţiei face să se prezume, până la proba contrară, executarea prestaţiilor devenite scadente anterior.
Problema este ca Asociatia nu are nici un cont in care sa virez banii. Nu locuiesc in localitate iar administratorul pretinde plata in numerar! Cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
catavencu, utilizator
Trimiteti prin posta.
Puteti sa va achitati obligatiile lunare de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire ,pe numele asociatiei de proprietari sau a reprezentantului legal,sau puteti sa apelati la unul dintre vecinii dv
Mai puteti conveni achitarea unei sume mai mari care sa constituie plata in avans din care asociatia lunar sa perceapa cota de intretinere
Cu alte cuvinte nu exista - potrivit legii - nici o obligatie a asociatiei de proprietari de a avea un cont bancar. Am inteles bine?
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
catavencu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Am cumpărat două cărți pentru admitere de la o facultate dar n-am primit dovada plății prețului. sunt reguli care prevăd că nu se eliberează bon fiscal pentru așa ceva? madalinaaat madalinaaat Buna dimineata! Ieri am cumparat de la secretariatul unei facultati din oras 2 carti pt admitere, necesare unui prieten care nu a avut posibilitatea de a se ... (vezi toată discuția)
Dovada chitanta ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o mica nedumerire. Chitanta care atesta plata intretinerii pe ultima luna dovedeste si platile pe lunile anterioare? Atunci cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)