avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Efectuarea CO restant dupa intoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Efectuarea CO restant dupa intoarcerea din CCC

Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane mi-a comunicat verbal ca nu mai pot beneficia de acest drept daca ma intorc din CCC dupa 2 ani, invocand termenul de 18 luni de la nasterea dreptului de concediu in care nu ma incadrez. Au interpretat corect legea sau exista alte prevederi legale care sa imi permita sa beneficiez de CO restant dupa finalizarea CCC? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Criatinam , utilizator 22:18, 7 Iulie 2017
Art.146 C.mun.
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....


"Chiar si in situatia in care trec cele 18 luni precizate de legiuitor, zilele neefectuate de concediu de odihna nu se pierd. Ele se vor efectua. Daca discutam despre un contract de munca pe cale sa inceteze, zilele de CO neefectuate vor fi compensate in bani."
[ link extern ]
Multumesc pentru efortul de a-mi raspunde. Suspendarea CIM pe perioada CCC poate fi folosita ca argument pt obtinerea CO restant si dupa termenul de 18 luni? Asemanator suspendarii CIM pe durata concediului medical care intrerupe si decaleaza Co? Cunoasteti vreun temei legal in acest sens?
Art.49 C.mun.
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Multumesc mult. Oare, suspendarea termenului de 18 luni pt acordarea CO s-ar putea incadra la executarea CIM?
In opinia mea, situatia CCC se incadreaza la art.49 alin.6 C.mun.

Alte discuții în legătură

Zile c.o. aferente concediului postnatal? Biancamacovei Biancamacovei Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate. Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna IustinaM IustinaM Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. M-ar interesa sa stiu ce se intampla cu zilele de concediu de odihna aferente anului in care persoana angajata ... (vezi toată discuția)