avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masuri asiguratorii-discernamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masuri asiguratorii-discernamant

Buna ziua,
S-a dispus inceperea urmarii penale pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat, refuzul de recoltarea de probe biologice si din declaratiile mele imediate,comportamant,etc se consemneaza in rechizitoriu ca eram sub influenta substantelor interzise, imediat dupa ce mi-a expirat ordonanta de retinere de 24h m-am internat la sectia de psihiatrie cu diagnosticul intoxicatie etnobotanice, am stat o luna internat si la pe fisa de externare se precizeaza ca am starea ameliorata,urmez un tratament din propie initiativa.
Acum dosarul meu se afla in camera preliminara iar instanta propune din oficiu ca masuri asiguratorii urmarea unui tratament sub supraghere iar pana la urmatorul termen trebuie sa ma prezint in fata unei comisii pentru o expertiza medico-legala psihiatrica. Daca in urma acestei expertize rezulta faptul ca la momentul comiterii fapterii nu aveam discernament se va inceta urmarirea penala?? In acest caz se mai pot dispune masuri asiguratorii gen tratament sub supraveghere sau poate chiar internarea??:O Iar in caz de achitare se mai dispune anularea permisului de conducere?? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

ContSters396991 ContSters396991 Se poate dispune o măsură de siguranță cu caracter medical dacă suspectul/inculpatul nu este diagnosticat cu vreo boală mintală și nu este consumator ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)