avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz psihic nu infractor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz psihic nu infractor

am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie si furt din magazine ,cum as putea sa-l ajut sa conving instantele ca este bolnav nu rau intentionat . ce acte sa depun la politia sau la procuror unde este chemat .. el este in evidenta si tratament cu aceasta boala , multumesc
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 07:54, 4 Aprilie 2013
Prin efectuarea unei expertize psihiatrice.
daca este asa de bolnav inseamna ca este pericol public si in aceasta situatie ar fi indicat sa fie internat intr-o instututie specializata care sa ii acorde sprijinul corespunzator.
nu o luati in nume de rau dar banuiesc ca e mai bine la socola decat la puscarie.
Din ce-am vazut eu la TV la spitalele de iresponsabili ii tinea ca pe animale. Daca s-o mai fi schimbat ceva in ultimii ani, nu stiu asta. Asa ca nu stiu in ce masura ar fi un avantaj internarea psihiatrica in loc de puscarie. Din puscarie iese cand isi ispraveste pedeapsa, de la psihiatrie iese cand zice medicul ca s-a vindecat, ceea ce poate fi la calendele grecesti.

De asemenea, pentru a sustine lipsa de responsabilitate penala, trebuie demonstrat ca boala i-a afectat discernamantul, deci o legatura cauzala intre boala si lipsa de discernamant. Altii in perioade maniacale scriu versuri sau compun muzica, exista opere de arta celebre datorate maniei.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator
multumesc rsp daca cunoasteti cazuri care au scapat de puscarie din aceste motive si eventual care sunt pasii care trebuie urmati .
Să prezinte toate documentele medicale pe care le deţine şi care evidenţiază afecţiunile de care suferă.Se va efectua si o expertiză medico-legală psihiatrică şi , cel mai important , trebuie stabilit dacă la momentul comiterii faptelor avea sau nu discernământ, pentru că dacă nu avea discernământ nu va răsunde penal. În schimb poate fi instituită măsura internării medicale şi efectuarea unui tratament de specialitate.

Alte discuții în legătură

Boli psihice ella2010 ella2010 un bolnav psihic[afectiune afectiva bipolara] poate fi tras la raspundere penala ? in cazul de fata a condus cu carnetul suspentat si o masina cu numere ... (vezi toată discuția)
Sindrom bipolar ariciulbland ariciulbland cel care sufera de asa ceva raspunde penal in fata legii? (vezi toată discuția)