avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... boli psihice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

boli psihice

un bolnav psihic[afectiune afectiva bipolara] poate fi tras la raspundere penala ? in cazul de fata a condus cu carnetul suspentat si o masina cu numere false de inmatriculare[specific ca e vb de un episod maniacal]. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters224507 , utilizator 15:56, 21 Ianuarie 2013
Este necesară efectuarea unei expertize medico legale psihiatrice , pentru a se stabili acest diagnostic şi faptul că la momentul comiterii faptei făptuitorul nu avea discernământ. Dacă se dovedeşte acest aspect, atunci nu intervine răspunderea penală.
multumesc mult.
In legislatia noastra iresponsabilitatea trebuie sa fie totala.
E greu de crezut ca expertiza o sa stabileasca acest lucru.
Daca la momentul cand face infractiunea 99% din creier nu are discernamant si are doar 1% raspunde in continuare penal pentru ca nu si-a pierdut complet discernamantul.
Decat la schizofrenie medicii stabilesc in urma expertizei pierdere totala a discernamantului. Chiar si la schizofrenie e posibil sa stabileasca doar pierdere partiala a discernamantului.
Sansele sunt foarte mici sa nu raspunda penal din cauza modului in care e facuta legea. Nu sunt de vina nici judecatorii nici medicii ci parlamentarii care au facut codul penal.

Un bolnav psihic nu are voie nici macar sa aiba permis de conducere.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
ContSters224507, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ella2010 ella2010 un amic a acumulat 8 dosare penale pe circulatie cu carnetul suspendat si conducere cu numere false si masina neinmatriculata dar el este bolnav psihic cu ... (vezi toată discuția)
pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din familie bolnav psihic dragosbuc dragosbuc Buna ziua, As dori sa stiu unde trebuie sa merg si ce am de facut pentru a lua in tutela o persoana care nu are discernamant in anumite perioade. Este vorba ... (vezi toată discuția)