avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

un amic a acumulat 8 dosare penale pe circulatie cu carnetul suspendat si conducere cu numere false si masina neinmatriculata dar el este bolnav psihic cu tulburare bipolara afectiva . in momentul acela a fost intr-o faza maniacala ., poate fi condamnat?n-ar putea scapa doar cu suspendare? ce ar putea face pentru ca este bolnav si nu a apreciat corect pericolul. multumesc
Cel mai recent răspuns: ella2010 , utilizator 09:44, 4 Februarie 2013
Afectiunile psihice nu permit acordarea dreptului de permis conducere
Procurorul responsabil va analiza concluziile cercetarii penale pe care le va corobora cu eventualele documente medicale si in final va dispune solutie in consecinta
La 8 fapte de conducere cu permisul suspendat si cu numere false e greu sa spui ca nu a apreciat corect pericolul social.
Faptul ca avea un episod depresiv mai sever nu il absolva de vina si nici nu ii ofera o circumstanta atenuanta. Daca sufera de bipolaritate nu inseamna ca nu stie ca savarseste o infractiune. Nu poate arunca cele 8 dosare penale pe seama acestei boli,
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
ContSters178374, utilizator
Sa solicite efectuarea unei expertize medico-legale daca vrea sa se stabileasca daca a avut sau nu discernamant.

In caz contrar este posibil sa primeasca o pedeapsa cu executare deoarece repetabilitatea faptelor nu il ajuta deloc ci arata ca ar trebui sa ajunga la inchisoare pentru reeducare.
Depinde foarte mult si ce judecator nimereste...
multumesc,daca ati mai intilnit asemena cazuri va rog sa ma informati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boli psihice ella2010 ella2010 un bolnav psihic[afectiune afectiva bipolara] poate fi tras la raspundere penala ? in cazul de fata a condus cu carnetul suspentat si o masina cu numere ... (vezi toată discuția)
Infractiuni rutiere - 9 dosare penale, faptuitor boala psihica, conexare dosare olga2011 olga2011 v-as ruga sa -,mi spuneti daca aceleasi infractiuni produse de mai multe ori in aceeasi perioada si anume conducere fara permis si conducere cu numere ... (vezi toată discuția)
Credite facute de un bolnav cu tulburare bipolara Lolly Lolly Pentru cei care nu sunt familiarizati cu tulburarea afectiva bipolara (cunoscuta si ca maniaco-depresiva), le spun doar ca una din cele mai intalnite ... (vezi toată discuția)