avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi procedurali de luare sub tutela unui membru din familie bolnav psihic

Buna ziua,
As dori sa stiu unde trebuie sa merg si ce am de facut pentru a lua in tutela o persoana care nu are discernamant in anumite perioade. Este vorba despre un membru al familiei care este internata la spitalul de psihiatrie de mai multe ori anual. Acest lucru se intampla din anii 2000. In ultima vreme arata resentimente pentru noi din familie ca o tot internam, pentru ca nu accepta ca e bolnava psihic si atunci cand are o criza, noi o internam pentru a fi sub supravegherea medicilor. Persoana are 60 de ani. In ultimul timp a fugit din spital si am cautat-o cu politia.

Ma poate ajuta oricine a trecut prin aceasta procedura de obtinere a tutelei pentru a ma indruma cu pasii de parcurs.

Va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: dragosbuc , utilizator 08:01, 25 Mai 2017
Ce diagnostic are ? Putem spune ca este lipsita de discernamant ? Caci nu toate bolile psihice duc la punerea sub interdictie si numirea unui tutore.
Puteți investi instanta cu o acțiune având ca obiect punerea sub interdicție. Dacă este cazul ..
Diagnosticul este 'tulburare bipolara-episod maniacal'
dragosbuc a scris:

Diagnosticul este 'tulburare bipolara-episod maniacal'

Persoana în cauză are copii sau frați/surori`?
Da, are si frati si copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Tutore niclaus niclaus tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)