Buna ziua,
Fiul meu are 28 ani si este persoana cu dizabilitati grad 1. Vreau sa stiu ce acte îmi trebuiesc pentru obtinerea tutelei reprezentand interesele lui în toate privințele si sa - mi spuneti daca acesta cale este bine aleasă? Va mulțumesc!
Buna ziua,
Primul pas este la Autoritatea tutelara. Mergeti acolo sa va informati.
Ar trebui sa ne precizati concret ce inseamna „dizabilitati grad ”.
Daca fiul dvs. este lucid, are discernamant, poate gandi singur, adica dizabilitatile la care faceti referire nu i-au afectat capacitatea de gandire, atunci nu vorbim de tutela ci de insotitor.
Daca din contra, fiul dvs. nu are discernamant, are afectat capacitatea de a gandi si rationa, atunci putem vorbi de tutore, caz in care va trebuie o hotarare judecatoreasca de punere sub interdictie a acestuia si numirea unui tutore.
Daca fiul dvs are discernamant este suficienta o simpla procura notariala prin care va imputerniceste sa faceti demersuri in numele lui.Daca nu are discernamant se poate pune problema tutelei
Instituire tutela
Allessia
Buna ziua, as dori sa știu dacă pot institui tutela pentru mama mea care locuiește împreuna cu tatăl meu și care este diagnosticata cu grad ușor de ... (vezi toată discuția)