avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tutela speciala sau curator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tutela speciala sau curator

matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. aceasta doreste sa devina curatorul ei pt ai putea administra bunurile si interesele.ce trebuie sa faca?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:39, 6 Aprilie 2025
Actiune la Judecatorie prin care sa ceara punerea sub CURATELA sau TUTELA in functie de caz.
În cazul curatelei trebuie dusa bătrâna la iml?

Dapix a scris:

Actiune la Judecatorie prin care sa ceara punerea sub CURATELA sau TUTELA in functie de caz.

Nu trebuie expertiza pentru curatela.
Dacă este vorba despre un handicap grav de natură psihică, cel mai probabil persoana este lipsită de discernământ. Așadar, se impune instituirea măsurii tutelei și numirea unui tutore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie ni_leta ni_leta Buna seara Am o bunica de 99 ani. Mama mea, care o ingrijeste, a depus cerere de punere sub interdictie la Judecatorie. Intrebarile mele sunt: - cererea de ... (vezi toată discuția)