avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tutela speciala sau curator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tutela speciala sau curator

matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. aceasta doreste sa devina curatorul ei pt ai putea administra bunurile si interesele.ce trebuie sa faca?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 05:54, 20 Ianuarie 2025
Actiune la Judecatorie prin care sa ceara punerea sub CURATELA sau TUTELA in functie de caz.
În cazul curatelei trebuie dusa bătrâna la iml?

Dapix a scris:

Actiune la Judecatorie prin care sa ceara punerea sub CURATELA sau TUTELA in functie de caz.

Nu trebuie expertiza pentru curatela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela parinte bolnav dementa senila Broker_star Broker_star Buna ziua, Am o rugaminte fierbinte catre Dumneavoastra, sa ma indrumati sa obtin curatela mamei mele bolnava de dementa senila si nevazatoare, ambele ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cât de necesară este tutela în cazul unei ... LuciaNeagu LuciaNeagu Bună dimineața! Cât de necesară este tutela în cazul unei persoane cu handicap ? Persoana cu handicap grav tocmai a împlinit 18ani și părintele, ... (vezi toată discuția)