avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda pt tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda pt tulburarea linistii publice

am facut o contestatie pt un pv au spus de la registratura ca o sa primesc o citatie deci o sa fie un proces? o sa trebuiasca sa platesc ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:38, 22 Noiembrie 2009
Da, va fi un proces. Plangerile impotriva proceselor verbale de contraventie sunt rezolvate de catre instanta de judecata. Nu platiti taxe de timbru pentru rezolvarea plangerii.
Logic ca va fi un proces. Si va sfatuiesc sa va prezentati si sa va sustineti cererea. Astfel, sansele de castig sunt mult mai mari.
anca33a a scris:

am facut o contestatie pt un pv au spus de la registratura ca o sa primesc o citatie deci o sa fie un proces? o sa trebuiasca sa platesc ceva? multumesc


O sa fie un proces , nu platiti taxe si daca va prezentati in instanta va cresc sansele deoarece o sa va puteti sustine cauza in fata judecatorului!B-)
SUCCES!
=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
pregatiti-va sa propuneti probe prin care sa va sustineti cauza.
Pana nu se judeca nu trebuie sa platiti nimic( ma refer la amenda)
Amenda poate sa fie platita....si apoi, in caz de castig solicitati restituirea acesteia.
Mai ales in cazurile in care amenda se poate achita jumatate in 48 de ore.;)

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni GeorgeN GeorgeN Buna ziua. Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca ... (vezi toată discuția)