avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda pt tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda pt tulburarea linistii publice

am facut o contestatie pt un pv au spus de la registratura ca o sa primesc o citatie deci o sa fie un proces? o sa trebuiasca sa platesc ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:38, 22 Noiembrie 2009
Cred ca cel mai bine pentru a avea castig la contestatie este sa va reprezinte si un avocat. Dupa cate inteleg amenda este mare si este data la Legea nr.61/1991 rep.iar aici nu functioneaza achitarea a jumatate din minim. Deci, contestatie, probe si avocat.
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
ContSters74561, utilizator
Rodica are perfecta dreptate! In cazul in care legea prevede posibilitatea de a plati jumatate din minim in 48 de ore si nu ati platit , chiar daca va judecati , in cazul in care pierdeti va trebui sa platiti amenda intreaga! Oricum daca ati castiga procesul vi se restituie suma platita !
buna ziua
maine trebuie sa se prezinte la tribunal pt contestatie dar lucreaza ce se poate intampla in caz de neprezentare?
multumesc
buna ziua
amenda este de 200 lei nu s-a spacificat ca as putea plati jumate iar de avocat nu am bani
ce probe pot aduce deoarece maine este procesul iar martori nu am decat sotia?
multumesc
PS. pv nu s-a facut de fata cu mine el s-a completat in ap. la soacra pers. care a chemat politia mai mentionez ca persoana care a chemat politia nu locuieste in blocul nostru
Daca nu va prezentati pentru a va sustine contestatia si nu va reprezinta un avocat, mai mult ca sigur ca o sa pierdeti contestatia si va trebui sa achitati amenda de 200 lei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni GeorgeN GeorgeN Buna ziua. Mi s-a retinut astazi carnetul de sofer pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe trecerea de pietoni. Ma poate sfatui cineva daca ... (vezi toată discuția)