avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cu capra la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cu capra la bloc

Au cumparat unii un apartament la parter si desfasoara activitati de firma.
La cateva saptamani dupa mutarea lor am vazut cu stupoare cum si-au plantat o scrumiera din aceea industriala de mari dimensiuni si inaltime la intrarea in scara. In acea scrumiera se lasa zilnic diverse gunoaie, sticle, mucuri de tigari, hartii, etc. Cine intra in scara vede ca arata rau, murdar.
De asemenea, angajatii acelei firme stau pe scari si fumeaza, ca la ghetou.
Va rog, exista vreo lege care sa interzica asa ceva? Mie din bun simt nu mi se pare in regula sa te apuci sa plantezi pe proprietatea comuna cate un obiect de-al tau. Ba o scrumiera de 1 m, eu o sa imi aduc un cotet de caine, altul vine cu o capra...
Banuiesc ca trebuie sa fie o lege care sa interzica asa ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: StefaniaEmerson , utilizator 10:51, 6 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu cei din comitet si cu presedintele sa le interzica fumatul intrucat se afla pe spatiul comun si nu au dreptul sa afecteze dreptul de proprietate individual si comun al celorlalti proprietari.
De altfel fumatul este interzis in spatii inchise (casa scarii) si se poate sesiza si pokitia locala, inclusiv cei de la ISU, care le poate aplica amenzi sa ii sature de fumat.
Fiecare asociatie de proprietari prin regulamentul de ordine interioara dispune masuri/morme de convietuire pentru utilizarea partii comune,mentinerea ordinii si curatentiei in imobilul de locuit in comun-regulament si masuri care trebuiesc respectate de catre toti locatarii
Multumesc de ajutor.
Din pacate aia sunt niste tupeisti care spun ca nici o lege nu le interzice sa stea afara si sa fumeze. Nici presedintele si nici comitetul nu fac nimic desi le-am atras atentia ca e interzis sa regulamentul de ordine interioara. Sunt afara din scara, nu sunt in bloc, pe trepte.
Daca fac la politia locala o sesizare ca nu respecta normele de igiena si fac mizerie pe spatiul comun? Si plus asta cu plasarea obiectelor pe proprietate comuna fara acordul asociatiei de prooprietari dar asta nu stiu ce temei legal ar avea sa stiu sa le zic. Daca te prezinti fara temei legal la autoritati, esti mancat! De abia asteapta sa nu faca nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatiu public orsaia2006 orsaia2006 Sunt Presedintele unei AS de Proprietari si nu stiu cum sa rezolv o problema in cadrul as.Un proprietar fumeaza in mod constant in holul blocului si creeaza un ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)